filharmónia

2019.11.13. 07:53

Elismerés a zenei szervezőnek

Huszonöt éve szervezi a Filharmónia koncertjeit megyénkben Boronkay Ferencné.

Fotó: Pusztai Sándor

A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus lépett fel a napokban Nyíregyházán a Filharmónia Magyarország idei szezonjának első hangversenyén.

Az érdeklődők a Kodály Zoltán Általános Iskolában Bach V. Brandenburgi versenyében és Beethoven IX. szimfóniájában gyönyörködtek, azonban egy jubileumi köszöntésnek is a részesei lehettek.

Igencsak meglepődött a filharmóniai koncertek állandó szervezője, Boronkay Ferencné, amikor abból az alkalomból köszöntötte őt Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, hogy immár 25 éve alázattal és odaadással, lelkiismeretesen népszerűsíti a Filharmónia által a komolyzenét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, negyedszázada segíti a Filharmónia Magyarország missziójának megvalósulását.

Mint az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, kiemelkedő sikereket ért el az ifjúsági zenei nevelés területén, elhivatottsága pedig megmutatkozott a nyíregyházi Filharmónia Szezonbérlettel kapcsolatosan végzett tevékenysége során is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában