színház

2019.11.06. 07:23

Pajtaszínházi Szemle: próbálnak a társulatok

Az amatőr társulatok jövő januárban a Nemzeti Színházban mutatkoznak be.

A Pajtaszínház program országos szakmai napjára hétfőn tizenkilenc megye településéről érkeztek képviselők a budapesti Nemzeti Színházba. „A program alapja a hit az alkotásban, a színház közösségalkotó és megtartó erejében” – mutatott rá Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a szakmai programokat megelőző sajtótájékoztatón.

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke hozzátette: a Pajtaszínházi Szemle tetőpontjai a legszebb ünnepi pillanatok közé tartoznak, mert tele vannak életigenléssel.

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője elmondta: a program a közművelődési szakma megújulásáról is szól, arról, hogy a szakemberek közösen dolgoznak a közösségért a helyiekkel.

Az érintett települések 43 százalékában új darabok is készülnek. Az önszerveződő közösségek életre kelnek és életben maradnak, emellett a környékbeli települések is igénylik, hogy a színjátszó körök az új produkciókat az ő rendezvényeiken is bemutassák.

Szakember készíti fel őket

Az már biztos, hogy a méhteleki színjátszók ott lesznek a szemlén. A hírt a helyi művelődési ház közösségi oldalán adták közre, mint írták, a próbák elkezdődtek, méghozzá Buzogány Béla színművész-rendező, a mátészalkai kulturális központ igazgatójának vezetésével.

MTI, KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában