Zenebörze

2019.12.23. 11:17

Lemezek és kazetták

Számos hazai és külföldi zenészlegenda klasszikus albumait kínálták bakelitlemezen, kazettán és CD-n.

Igazi kincseket rejtett a börze

Fotó: Ungi Lajos

Széles palettáról válogathattak az érdeklődők a szombati média- és zenebörzén a Váci Mihály Kulturális Központban: számos hazai és külföldi zenészlegenda albumait kínálták bakelitlemezen, kazettán és CD-n, de akár klasszikus filmeket és meséket is felfedezhettek a gyűjtők.

Filmek a tengerentúlról

– Elsősorban a ’70-es, ’80-as évek lemezeit hoztam el, körülbelül negyven évvel ezelőtt kezdtem el gyűjteni – mutatta a standjára kipakolt portékáit Csotáriné Hamvai Marianna. – Új gazdára várnak még olyan eredeti, angol nyelvű videókazetták, melyeket annak idején még a gyerekeimnek hoztunk Amerikából, illetve szintén ott vásárolt érdekességek, mint például a Titanic két VHS-en vagy az Indiana Jones-filmek DVD-n, díszdobozban.

Marianna másodszor érkezett gyűjteményével a börzére, és tapasztalatai szerint általában pont azok az albumok és filmek kelnek el leginkább, melyekről nem is gondolta, hogy kelendőek lesznek – viszont olyan is előfordult, hogy egy-két példánynál nagy érdeklődésre számított, ám az nagy meglepetésére elmaradt.

Nem szabad kidobni

– Olyanokat hoztam el, amelyekről úgy érzem, már nincs szükségem, vagy mondjuk, több is van belőle. Sajnos sok közeli ismerősömtől hallottam, hogy a megunt lemezeket kidobták a szemétbe, pedig valaki másnak még értékes lehet, ezenkívül a környezetünket is óvjuk, ha inkább új gazdát keresünk ezeknek a tárgyaknak – tette hozzá Csotáriné Hamvai Marianna.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában