Kiállítás

2019.12.08. 14:02

Mézből készült ünnepi műalkotások

A látogatók értékelik a kreativitást, a mézesekre fordított időt.

December 15-éig lehet megnézni a kiállítást

Az adventi időszak egyik látványos eseménye Kisvárdán a mézeskalács-kiállítás: az alkotásokat, amelyeknek a konferencia-központ ad otthont, ügyes kezű háziasszonyok készítették, de több iskolai osztály mézeseit is megcsodálhatják az érdeklődők.

Egyre nagyobb a visszhangja

A különleges tárlatot harmadszor szervezte meg Szabó Ágnes, aki maga is a mézeskészítők táborát gyarapítja.

– Volt kolléganőimmel nyugdíjba vonulásunk után azon kaptuk magunkat, hogy hiányzik nekünk az évtizedeken át megszokott nyüzsgés, és mivel mindig is megvolt bennünk a tenni akarás, elkezdtünk gondolkodni azon, mit is csinálhatnánk, ami a városban élőket is szolgálja. Én gyakran sütök mézeseket, és az ismeretségi körömben is sokan készítik el karácsony előtt ezt a díszes finomságot, így eszembe jutott, hogy az alkotásokból csinálhatnánk egy kiállítást.

– Az első alkalommal nem volt könnyű arra ösztönözni az embereket, hogy hozzák el a mézeseiket – többen attól féltek, hogy az övéik nem tökéletesek, így nem állnák itt meg a helyüket –, de ez szerencsére már a múlté, mindenki büszkén mutatja meg az alkotásait. Egyre nagyobb a kiállítás visszhangja, a mézesek pedig nagyon tetszenek a látogatóknak: meglátják bennük a kreativitást, értékelik a ráfordított időt – mondta Szabó Ágnes.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában