parno graszt

2020.01.22. 08:39

Koncert a Müpában

A tavaly megjelent albumra egész Európában felfigyeltek a világzene szerelmesei.

Fotó: Kiss Annamarie

Az autentikus roma zene egyik legnépszerűbb képviselője, a szabolcsi gyökerekkel rendelkező Parno Graszt zenekar egy nagyszabású lemezbemutatóra készül: február 14-én, pénteken 20 órától a Müpa Budapest Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermét töltik meg az érdeklődőkkel. A koncert vendég előadója Ferenczi György Máté Péter-díjas szájharmonika-művész lesz.

Nemzetközi sikerek

Az eseményen a formáció ötödik nagylemezét, a 2019-ben megjelent Nem szédülök című albumot népszerűsítik, melyet az európai világzenei rádiósok a World Music Chart Europe harmadik legjobbjának ítéltek.

A Parno Grasztnak ez lesz első önálló koncertje a fővárosi Müpa színpadán. A Parno Graszt már bejárta az egész világot: az autentikus roma dallamokat már elvitték többek között az Egyesült Államokba, Mexikóba, illetve számos európai és ázsiai országba is. Négy évvel ezelőtt A Dal vetélkedőjében a döntőbe jutottak az Eurovíziós Dalfesztivál hazai képviselőjét kereső megmérettetésben.

– Nem akarunk művészkedni, lezenélni a csillagos eget, egyszerűen csak jól akarjuk érezni magunkat a színpadon a közönséggel együtt – nyilatkozta korábban a hirek360.hu-nak Oláh József, a zenekar vezetője.

– A mi örömünk az a közönség öröme, és fordítva. Elmondhatom, hogy ősi, valódi cigányzenét játszunk, talán az AC/DC-ben és a Quimbyben is megtalálható az az autentikus cigány stílus, amit mi képviselünk. Meg tudtuk őrizni az ősi zenénket, ne legyen rock, ne legyen alternatív zene, hanem legyen Parno Graszt és cigányzene.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában