színház

2020.02.24. 15:39

Szellemes és vitriolos előadás Naményban

Ivancsics Ilona és társulata jubileumi előadását pénteken láthatja a naményi közönség.

Egy kiváló darab remek színészekkel

A színtársulat egy fiatal kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A művészeti vezető – mint minden színházi vezető, a pénz, az emberi rigolyák nyomása alatt – kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit.

Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író és a társulat elvárásainak. A társulaténak, melynek bárkája a mindennapok magán­életi és karrierkonfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat, hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik, és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segít elfelejtetni saját életének feledhető apróságait.

Szellemes és vitriolos

Bengt Ahlfors darabja a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték, amiben végigkövethetjük a próbafolyamatot, találkozunk a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak.

Koltai Róbert rendezésében, az Ivancsics Ilona és Színésztársai előadásában február 28-án, pénteken 19 órától láthatja a vásárosnaményi művelődési központ közönsége a Színházkomédia című vígjátékot.

A társulat megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a darab színpadra állításával. Azért választották éppen ezt, hogy bepillantást engedjenek a külvilágnak a kulisszák mögé és egy színtársulat életébe, hogy aztán együtt nevethessenek a publikummal – talán önmagukon is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában