Mátészalka

2020.04.15. 15:00

Könyvet, verset, filmet ajánlanak egymásnak

Oláh András

Fotó: MW-archív

Neked ajánlom... címmel indított kulturális kezdeményezést a napokban a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház.

Az intézmény munkatársai arra kérik a településen élőket, hogy ajánljanak egymásnak egy számukra fontos művet, ami lehet könyv, vers, dal vagy film.

Oláh András kedvenc regényéből adott ízelítőt.

Oláh András | Fotó: MW-archív

A mátészalkai költő úgy véli, a húsvéti időszak „talán alkalmat ad az önvizsgálatra és töprengésre is késztet, hogy a verkliként megélt mindennapokban emberként viselkedtünk-e, éreztük-e a felelősséget, félre tudtuk-e tenni az önzést, figyeltünk-e egymásra, tanúsítottunk-e megértést, nyújtottunk-e támogatást...

Hogy a magunkba nézést valamelyest segítsem, kedvenc regényemet, Sánta Ferenc Az ötödik pecsét című könyvét ajánlom figyelmetekbe. Akinek nincs kéznél, megkeresheti az interneten a digitalizált változatot is, akinek pedig az olvasás valamely okból nehézséget okoz, ragyogó film is készült a műből Fábri Zoltán rendezésében” – írja Oláh András, aki saját, Júdás című művét is ajánlja az irodalombarátoknak.

A vers a YouTube-on is megtalálható Kertes Fruzsina és Baksa András előadásában, a zenét Kiss Ágnes szerezte hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában