Nyíregyháza

2020.05.28. 07:48

Csehov klasszikusa, a Három nővér – online

A debreceni Csokonai Színház társulatának előadásában tekinthetik meg online a Csehov-rajongók a Három nővér című drámáját május 29-én, pénteken 19 órától a teátrum és a ­DEkulT Facebook-oldalán található linkre kattintva. A vetítés után is elérhető marad az előadás, így aki lemarad róla, utólag is megnézheti.

A történet minden szereplője boldogságról álmodik. Moszkváról, mely oly közel van, és a szerelemről, amit mindenki szeretne megérinteni. Egyvalaki van, aki nem álmodozik – Natasa. Ő valós problémákon gondolkozik: család, ház, állás és társadalmi rang.

A szenvedő, hat nyelvet tudó emberek „régi életének” már vége. Senkinek nincs erre szüksége. Szerelem? Ha nem tesz boldoggá, nincs rá szükség. Ki tesz jót nekünk? A nővérek, akik a lélekkel törődnek, de nem tesznek semmit, vagy Natasa, akit csak a földi dolgok és a családja boldogulása érdekel? Egyik sem és mindenki...

A produkció két évvel ezelőtt három díjjal tért haza a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozóról. A Három nővér Irináját alakító Szakács Hajnalka lett a legjobb harminc év alatti női színész, Kozma Andrást, aki a debreceni színház kérésére újrafordította a Csehov-darabot, a legjobb dramaturgnak választották, valamint a legjobb színpadi mozgásért és térhasználatért adományozott díjat is a társulat kapta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában