cantemus

2020.05.23. 10:00

Él a meghívás Baszkföldről

A Cantemus kórus reméli, hogy a novemberi utat már nem kell lemondania.

Fotó: MML

Bár már enyhülnek a szigorítások hazánkban a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, vannak még érvényben egészségügyi előírások, továbbra is óvatosnak és elővigyázatosnak kell lennünk.

Az utolsó pillanatig kivárt a Cantemus Kórusintézmény a nyári programokkal kapcsolatban, de aztán fájó szívvel megszületett a döntés, hogy júliusban nem lesz külföldi vendégszereplés, de nem rendezik meg az augusztusban soron következő nemzetközi kórusfesztivált sem Nyíregyházán.

Számos díjat elhoztak

– Nagyon bízom abban, hogy november elejére minden visszaáll a régi kerékvágásba, s részt tudunk venni Spanyolországban a híres tolosai nemzetközi kórusversenyen. Várnak bennünket az idén is, még csak jelentkeznünk sem kellett, hiszen ott nagyon jó hírük van a nyíregyházi énekkaroknak – mondta el érdeklődésünkre Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a Cantemus Kórusintézmény igazgatója.

Kitartóan hívnak bennünket, s ha lehet utazni, akkor megyünk is, hiszen szeretünk ott lenni, s nem szeretnénk a nemzetközi szálainkat elvágni.

Számos díjat elhozott már ebből a városból az évek során a Banchieri Énekegyüttes, a Cantemus Vegyeskar, a Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar, szinte összeszámolni is lehetetlen, mennyi baszk sapkával lettünk gazdagabbak az évek során.

– A tolosai versenyen a felső korhatár 16 év, ezért a Cantemus Gyermekkórussal veszek majd részt ezen a világhírű zenei rendezvényen. A korábbi utakat sajnos le kellett mondanunk, így egy évvel eltolódik a Cantemus Vegyeskar szeptemberre tervezett dél-afrikai útja.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában