Nyíregyháza

2020.06.06. 09:38

Hackerek nyomába erednek

Nyulász Péter író videóüzenetében a Berger Szimat Szolgálat legújabb kalandjáról mesél.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözött a megyei könyvtár idei gyermekkönyvhónapja. A rendezvény meghívott vendégei videóüzenetben igyekeznek megszólítani közönségüket, gondolataikat Facebook-oldalán teszi közzé az intézmény.

A napokban került fel Nyulász Péter videója, amiben az író arról mesél, mivel töltötte a karantén­időszakot.

Számítógépes vírus

– Van nekünk egy Ritter Ottóval közös sorozatunk, amiben a Berger Szimat Szolgálat kalandjairól számolunk be. Eddig négy kötet jelent meg, s most készül az ötödik, ami két történetet rejt.

Az egyiket megírtam, Ottó már rajzolja hozzá a képeket, és a másik is hamarosan elkészül – osztotta meg a hírt a szerző. A sztori a virtuális világba is bepillantást enged, a Berger Szimat Szolgálatnak egy tomboló és romboló számítógépes vírust kell megfékeznie.

Nyulász Péter egy rövid részletet is felolvas a kaland hatodik fejezetéből, amiből kiderül, hogyan próbálja meg felvenni a harcot a csapat a kiberbűnözőkkel.

Az író szívén viseli a járvány miatt hosszú időre olvasmány nélkül maradt gyerekek sorsát, ezért honlapján ingyenesen elérhetővé tette számukra A fürdők réme című fejlesztőkönyvének digitális változatát.

Miközben az izgalmas történet Szokol Péter színművész tolmácsolásában hallható, a szövegben vele együtt halad a kiemelés, így egyszerre olvasható is, emellett feladatgyűjtemények segítik a gyerekeket az olvasás elsajátításában és a szövegértés fejlesztésében.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában