Beregi Fafaragótábor

2020.06.24. 11:38

Önszerveződő az idei tábor

A beregi „kemény mag” nem hagyja megszakadni az alkotótábor folytonosságát.

Egymás nélkül nem megy

Forrás: TÉB VÁSÁROSNAMÉNY

Április közepe táján kapták meg az értesítést a szatmár-beregi fafaragók, hogy a koronavírus- járvány miatt, az idén nincs lehetőség meghirdetni a nagy múltú Beregi Fafaragótábort. Mindez azt jelentette volna, hogy a közel 50 éve működő alkotótábor folytonossága bizonytalan időre megszakad.

Csaknem beletörődtek

Elsőre nehéz szívvel vették tudomásul a döntést, és gondolatban már kezdték szervezni az első virtuális találkozót, de gyorsan rá kellett jönniük, hogy ez az út nem járható, a beregiek, a jászok és a cserhátaljaiak nem nélkülözhetik egymás társaságát, az inspiráló közelséget.

– Egyszerűen hiányoznak az alkotótársak, és hogy 40-50 éves barátságok ne szakadjanak meg, kitaláltunk egy áthidaló megoldást – mondta el lapunknak Jóni János fafaragó. – Baráth Sándor faszobrász népi iparművész barátunk vendégszeretete mindenki előtt közismert, ezért úgy döntöttünk, hogy az ő családi birtokán úgy tudjuk önszerveződő módon megtartani a rendezvényt, hogy nem vétünk a fennálló egészségügyi óvintézkedések ellen. Nehéz megfogalmazni, milyen ösztönző erő hoz össze bennünket évről évre, de ez az erő működik, és a találkozóról az idén sem mondhatunk le – fogalmazott.

Így július 23-tól 25-éig, azaz három napon át folyhat a munka, és egy megtisztelő felkérésnek eleget téve közösen elkészítik Csaroda emléktábláját.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában