Az ország számos helyéről érkeznek

2020.08.01. 10:26

Emléktáblát avatnak – kiállítást is nyitnak ma délután Tiszadadán

Huszadik alkalommal nyitotta meg kapuit a tiszadadai alkotótábor.

Boncsér Ádám szobrászművészt hallgatják a tábor lakói

Forrás: IFJ. KOVÁCS GÉZA

Kiskunfélegyháza és Debrecen mellett Tiszadada az a település, amely Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész életében jelentős helyet foglalt el. A szülő- és a lakóhelynek otthont adó nagyvárosok mellett a Tisza-parti kistelepülés, Tiszadada a majd 30 éven át tartó folyamatos alkotás helyszíne volt a művész számára.

Ápolják az emlékét

Mint minden évben, úgy most is, július 27-én immár 20. alkalommal nyitotta meg kapuit a művészről elnevezett alkotótábor, amelyben az idén festő- és grafikusművészek, szobrászok, irodalmárok munkássága ápolja a magyar festészet géniuszának emlékét.

Az ország számos helyéről

Ebben az évben az otthont adó település helyi művészei mellett Szentendréről, Arnótról, Hajdúszoboszlóról, Kiskunfélegyházáról, Mikepércsről, Sopronból, Miskolcról, Mályiból és Nyíregyházáról érkeztek alkotók. A tábor megnyitásának második napján Boncsér Árpád Holló László-díjas szobrászművész tartott domborműmintázás-­bemutatót, amelyre sokan kíváncsiak voltak. A szoborkészítés helyi doyenje plasztilin felhasználásával avatta be a domborműmintázásba az érdeklődőket, akik az ellesett fortélyokat maguk is kipróbálhatták. A hatnapos jubileumi tábor végén emléktáblát is felavatnak majd. Az elkészült alkotásokat az augusztus 1-jén 17 órakor nyíló kiállításon lehet majd megtekinteni a tájházban – tájékoztatta lapunkat ifj. Kovács Géza közművelődés-szervező, önkormányzati képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában