ajak

2020.10.22. 08:20

A festőnő szerepében

Gubik Petra másfél év után ismét Frida Kahlót alakítja.

Fotó: Dömölky Dániel

Máig a festészet egyik legismertebb nőalakja a mexikói Frida Kahlo, akiknek jellegzetes képeit és filmbe illő életútját a világ minden pontján ismerik.

A művész alakját most az ajaki színésznő, Gubik Petra ölti magára. Nem ez az első alkalom, hogy Petra főszerepet játszik a Frida című életrajzi előadásban, másfél évvel ezelőtt már láthatta a közönség ebben a szerepben.

Nívós szereposztás

A megyei színésznő és Szabó P. Szilveszter főszereplésével két időpontban, november 20-án és 21-én a budapesti Átriumban várja az érdeklődőket a Duda Éva Társulat darabja.

Az előadásban színpadra lép majd Molnár Áron, Papadimitriu Athina és Kálid Artúr, s szerepelnek a társulat táncművészei. A koreográfus-rendező Duda Éva, a zenét Dinyés Dániel szerezte, a szövegkönyvet és dalszövegeket pedig Hegyi György írta. A darabban a színház, az élő zene, a kortárs tánc és a videóművészet elemeit felhasználva viszik színpadra Frida Kahlo történetét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában