Újfehértó

2020.10.10. 12:27

Ikrek, vágyak, félreértések

Az Őrültek tornya Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata.

Nevetésben nem lesz hiány

Fotó: a színház archívuma

Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata – ugyanazokkal a szerepcserékkel és félreértésekkel, Háda János rendezésében és a Hadart Színház társulatának előadásában. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatnak, akik október 10-én, szombaton 18 órától az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központ programját választják.

Káosz a köbön

Adottak az elcserélt ikrek, akik egy toronyházba kerülnek, és óhatatlanul összetévesztik őket. Adott a középkorú házaspár, akik arra készülnek, hogy megcsalják egymást, akár egy liftben is. Ráadásul a nagy kavarodásban még egy csecsemő is eltűnik. Hogy a perpatvar özönét nyomon tudjuk követni ebben a rekeszizmot próbáló káoszban, segítségünkre siet a mindent véleményező házmester…

Háda János a kicsapongó férjet, a csalfa feleséget Mérai Katalin alakítja, mindketten a tőlük megszokott profizmussal. Szabó Máté két szerepben remekel, nőcsábász macsóként és a saját neméhez vonzódó úriemberként, Seres Dániel a fiútestvér kettősét hozza. Nem csak a feleség sajátos természetű, Végh Judit, az undok, de szeretetre vágyó csinibaba, Laurinyecz Réka, a kelekótya, harsány, ügyetlen és kotnyeles szomszédasszony és Zakariás Éva, a csak a biznisszel törődő elegáns dáma sem egyszerűek. Hogy teljes legyen a káosz, a toronyházban még két zsaru is megjelenik Juhász György és Maday Gábor személyében. Gieler Csaba a mindentudó házmester, Géza karakterében bogozza ki a szálakat…

Kötelező a maszk

A kétfelvonásos vígjátékra helyre szóló jegyeket a helyszínen lehet váltani. Tekintettel a járványügyi helyzetre, a kulturális központban és a nézőtéren egyaránt kötelező a maszk viselése.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában