Mozi

2020.12.12. 14:19

Különleges mese

Hazánkban eddig még sosem használt eszközökkel is dolgoznak.

KM

A film főszereplői: Pálmai Anna, Csobot Adél és Bokor Barna

Forrás: INTERCOM

Az El a kezekkel a papámtól! című alkotás évtizedek óta az első hazai családi mozifilm lesz, de nem csak ezért különleges: a meseszerű látványvilágot modern eszközökkel és filmtrükkökkel érik el – olvasható a film közösségi oldalán.

A stáb a legújabb, szuper fényérzékenységű és felbontású kamerákkal dolgozott, és különböző nívós technikai megoldásokat, például drónokat és autós trailereket is igénybe vettek. Sőt: a forgatás alatt először használták magyar játékfilmben a rocket motion control szisztémájú robotkamera-­rendszert. Az utómunka során pedig CGI-effekteket is alkalmaznak.

Az El a kezekkel a papámtól! forgatókönyvét Lakner Artúr 1942-ben megjelent, Édes mostoha című regénye ihlette, a film rendezői Dobó Kata és Gulyás Buda.

Jövőre mutatják be

A főbb szerepekben a mindössze tizenegy éves Marczinka Bori, valamint Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi, Járai Máté, Nagypál Gábor, Pálmai Anna, Pindroch Csaba és a betétdalt is éneklő Csobot Adél látható majd. A tervek szerint a film 2021-ben debütál majd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában