Ajak

2021.06.15. 09:12

Ajakon fesztivál helyett az idén utcabál lesz

A település vezetése úgy döntött, hogy ebben az évben nem tartják meg a népszerű rendezvényt.

KM

Az ajaki és a környékbeli lakosság számára az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál már szinte piros betűs ünnep, de a járványhelyzet miatt sajnos az idén is nélkülözniük kell a nagy múltú rendezvényt. Nem maradnak azonban programok nélkül az érdeklődők, hiszen az önkormányzat utcabállal szeretné megörvendeztetni a város apraját-nagyját.

MIndenképpen folytatják

Dr. Ragány Adrienn, Ajak polgármestere lapunknak elmondta, a már hagyománynak számító háromnapos lakodalmas fesztivált az idén nem rendezik meg, hiszen bár biztató a járványhelyzet, egyelőre nem akarnak egy ekkora volumenű rendezvényt tartani. – A jövőben viszont folytatnánk ezt a szép hagyományt, amennyiben minden visszatér a korábbi kerékvágásba.

Koncertek és szórakozás

– Az emberek a koronavírus-járvány és a bezártság miatt igénylik a kikapcsolódást, ezért június 25-én utcabált tartunk. A lakosság kora délutántól késő éjszakáig engedheti ki a feszültséget, és szinte minden korosztály megtalálhatja majd a neki tetsző programot. A gyerekeknek kisvonattal, ugrálóvárral, élőcsocsóval készülünk, késő délutántól pedig helyi zenekarok gondoskodnak a remek hangulatról – engedett betekintést az utcabál programjaiba a polgármester, hozzátéve: az egyik helyi együttes, a Nevada tavaly ünnepelte volna a jubileumi évfordulóját, és a lezárások miatt elmaradt ünnepi koncertet az idén pótolják.

Dr. Ragány Adrienntől azt is megtudtuk, hogy a nemzetközi lakodalmas fesztivált általában augusztusban rendezik, de az utcabállal nem akartak addig várni, azt inkább a nyitás időpontjához igazították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában