zene sóstón

2021.06.13. 08:34

Hozzájuthatunk a koncertadagunkhoz

Már csak néhány nap, és megkezdődik a Zene Sóstón ötödik évada, ami az idén sem okoz csalódást.

KM

20190717 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Több százan élvezték az ABBA slágereket a Zene Sóstón sorozat keretében szerda este, amikor a szökőkút előtti téren az LK Beat varázsolta el a közönséget.

Fotó: Pusztai Sándor

Nehezen tudják már elképzelni a nyarat zene nélkül a sóstóiak, ahogy a helyi zenekarok lelkes rajongói sem szívesen mondanának le a heti két koncertadagjukról. Immár ötödik éve, hogy júniustól augusztus végéig minden szerdán és szombaton délután fél hét körül benépesül a piac környéke, és rövid hangolás után a húrok közé csapnak a megyeszékhely jól ismert és közkedvelt együttesei. Nos, az idén sem lesz ez másként: június 16-án megkezdődik a Zene Sóstón új évada.

Csak nyíregyházi zenekarok

– Ezúttal is igyekeztünk úgy összeállítani a fellépők listáját, hogy a közönség minél színesebb képet kapjon a – kizárólag – nyíregyházi előadók produkcióiból. A színpadot, ami eddig a sóstói piac melletti szökőkútnál volt, ebben az évben egy kicsit távolabb, a patinás Krúdy Vigadó sarkánál állítjuk fel, de ez mit sem változtat a megszokott miliőn – mondta el lapunknak Székely Szabolcs szervező.

Az Ukulele Trió nyitja az évadot jövő hét szerdán. A formáció kicsi és nagy gitárokon, ütős hangszereken szólaltat meg világslágereket, melyeket korosztálytól függetlenül élvezettel hallgathat, aki kilátogat a koncertre. Az első szombaton, június 19-én a megzenésített versek zengik be a sóstói teret, ugyanis érkezik az AdHoc Team, s vele a minőségi szórakozás.

Nem lesz unalmas a buli

Van egy énekes, akinek a neve összeforrt a blueszal és a rockkal. Ő nem más, mint Szirota János, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Ciki, aki bandájával június 23-án mutatja meg, milyen is a szabolcsi rock ’n’ roll.

Elmaradhatatlan fellépője a Zene Sóstónnak a No Dress Code Acoustic. A 2016-ban alakult együttes olyan ismert – és kevésbé ismert – dalokat játszik, amiket maguk is szívesen hallgatnak, de repertoárjukból nem hiányozhatnak a saját szerzemények sem. A június 26-ai koncertjükre főként feldolgozásokkal készülnek, de nincs olyan fellépés, ami ne tartogatna meglepetést a közönség számára. Az LK Beat 2013 decembere óta zenél a jelenlegi felállásban. Zenei palettájuk igen széles, ugyanúgy otthonosan mozognak a popban és a rockban, legyen szó örökzöld vagy friss slágerekről, diszkóról vagy operettről, a közönség mindig azt kapja, amire vágyik. A hónap utolsó koncertjén, június 30-án sem fogunk unatkozni a szabadtéri bulin.

A programok ingyenesek, az aktuális koncertekről a Zene Sóstón Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában