színház

2021.06.14. 07:23

Kocsma, humor és dráma a színpadon

Oszkár, a vidéki szobafestő szerepét Thuróczy Szabolcs játssza el.

KM

Két évvel ezelőtt jelent meg Bödőcs Tibor humorista Meg se kínáltak című regénye, amelyből idény nyáron egy színdarabot is láthatnak az érdeklődők a nyíregyházi születésű színművész, Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

Barátok lettek

Az előadást többek között július 17-én, szombaton 20.30-tól a balatonszárszói Kultkikötőben nézheti meg a közönség. A rendezvény Facebook-eseményéből kiderül: Bödőcs könyvét Enyedi Éva átiratában és Keresztes Tamás rendezésében állítják színpadra.

Thúróczí Szabolcs
Fotó: Pusztai Sándor

A humorral és drámai elemekkel egyaránt fűszerezett darab főszereplője Oszkár, a szobafestő-mázoló, aki egy vidéki kocsmában üldögélve elmeséli a teljes élettörténetét a pultosnak.

A szerző – aki kocsmaáriaként utal művére – korábban többször is azt nyilatkozta, hogy „Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. A humorista lassan két évtizede rajongója a színésznek, számtalanszor látta játékát Pintér Béla színdarabjaiban. Sőt: az évek alatt össze is barátkoztak, egyszer még a búcsúszentlászlói kocsmát is meglátogatták együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában