Hétvége

2021.07.30. 14:18

Bulikalauz: itt partizz a hétvégén!

Fotó: SZABO ADEL

Július 30., péntek

18 óra: #mulatási

A vajai nemzetiségi napon a sportpályán lép fel a Horváth Family, majd Bódi Guszti és Margó. A buli ingyenes.

19 óra: Bátori Korzó két duóval

A nyírbátori 2-es Pub teraszán a nyár hátralévő részében akusztikus koncertek segítenek kilépni a hétköznapi mókuskerékből. Pénteken a Tordai Duo, valamint Nor­Acoustic és Sárközi Dina zenél.

A Tordai Duo 2017-ben alakult meg hivatalosan a budapesti We Will Rock You tehetségkutató versenyre, ahol kategóriagyőztesként hagyhatták el a színpadot, ám ez a formáció lassan már 14 éve létezik. Emese és Levente ugyanis testvérek, és már az óvodában is együtt zenéltek – akkor még édesapjuk segítségével. Aztán minden iskolai és városi rendezvényen felléptek. Bár ma már más városban élnek és közreműködtek több zenei formációban is, nem hagyták abba a közös zenélést: Tordai Duo néven játszanak kulturális rendezvényeken és pubokban. Koncertjeiken saját akusztikus feldolgozásaikat adják elő, melyekben megtalálhatók megzenésített versek, magyar és angol pop- és rockslágerek egyaránt. Kaczander Nóra Nor­Acoustic és Sárközi Edina közös repertoárjában szerepelnek ismert latin dzsesszstandardok, popdalok akusztikus feldolgozásai, valamint magyar nyelvű versmegzenésítések is. A produkciót egy gyerekkori barátság és a zene iránti szenvedély inspirálta.

20 óra: Ha elindul a vonat…

Szuperkoncerttel ünnepli várossá válásának 52. évfordulóját Mátészalka.

A kulturális központ előtti térre pontosan este nyolckor fut be a Zenevonat, benne az LGT sztárjaival: Karácsony Jánossal, Solti Jánossal, Veres Mónika Nikával, Heincz Gábor Bigával és az Abrakazabra zenekarral. A 120 perces koncertprogramban a jól ismert LGT-slágereken túl felcsendülnek azok a szerzemények is, melyeket a legendás zenekar tagjai a korszak nagy előadóinak, Katona Klárinak, Kovács Katinak vagy éppen Révész Sándornak írtak. A koncert ingyenes.

21 óra: Hárman pakolják oda a Tisza-parton

Az ibrányi Blanco y Negro Beachen három DJ pörgeti a lemezeket.

A péntek éjjel masszív ütemek bűvöletében telik el, erről Szecsei, Till és Stevie D. gondoskodik.

21 óra: Lemezlovasok éjszakája

Kisvárdán is érzik majd a ritmust, hiszen bőven lesz, aki diktálja: a Jatt Club and Gallery-ben öt lemezlovas váltja egymást a pult mögött. Érkezik Jackwell, PSGogli, DannyD, Jans és Kiss.

22 óra: Brutal Popstar Party

A nyíregyházi Mamma Miában két szinten két zenei stílus várja a szórakozni vágyókat.

A nagyteremben a legforróbb R’n’B, latin és reggaeton számok mellett a legfelkapottabb hazai előadók hevítik a hangulatot: jön Manuel, illetve Nemazalány x Sofi. Az emeleten pedig a szeletelésé és sulykolásé a főszerep Fenyvesivel és Tekk-kel.

22 óra: Magával ragad a flow-ja

Ideje kicsit felpörögni a nagy hőségben! A nyíregyházi Barbizonban erre meg is lesz a lehetőség: kirúgja a ház oldalát HRflow.

Július 31., szombat

16.30: Városnap sztárfellépőkkel

Az idei vajai városnap fellépői közül egy is elvinné a bulit, de a szervezők nagyon akartak szakítani. Úgy tűnik, sikerül is, hiszen délután fél öttől az Animal Cannibals, a Bon-bon, a Kozmix és a Children of Distance szórakoztatja a sportpálya közönségét. A rendezvény ingyenes.

18.30: Falunap poppal és rockkal

A tiszadadai falunap line-upja erősre sikeredett ebben az évben. Az egész napos programokat este zenei fellépők teszik teljessé. Nemazalány és Sofi a fiatalok nagy kedvence – egy szavuk sem lehet, az előadók félórás műsorral készülnek. Az idősebbeket 20.45-re várják a színpad elé, ekkor kezdődik az Ismerős Arcok koncertje.

Az Ismerős Arcok 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a – kizárólag az együttesre jellemző izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli a kortárs magyar rockzene táborából.

18.30: Zene Sóstón

A koncertsorozat utolsó fellépője ebben a hónapban a Long Dusty Road. A zenekar countrydalokat játszik a nyíregyházi Krúdy Vigadó melletti téren.

19 óra: Bátori Korzó: akusztikus koncertek

Folytatódnak az akusztikus zenei koncertek Nyírbátorban: szombaton a Sharonz és a Frundi zenél a 2-es Pub közönségének.

A Sharonz 2017 júniusában került fel a hazai könnyűzene térképére, amikor megjelent az Édentől Keletre című daluk, és megtartották bemutatkozó koncertjüket a budapesti Darshan Udvarban. Ezt követően 2018 nyarán megjelent első kislemezük, ami a Te meg én címet kapta. A Hangfoglaló Program segítségével elkészítették Illúzió című nagylemezüket, ami 2019. október 1-jén jelent meg. A lemez első single-je a Vadvirág című dal, aminek a videóklipje kiemelkedő nézettséget hozott . A zenekar számos alkalommal koncertezett Budapesten és vidéken egyaránt, felléptek neves hazai fesztiválokon és több városi rendezvényen, falunapon. A zenekar 2020-ban is kihasználta a lehetőségeket, megjelent három daluk. Jelenleg a második nagylemezükön dolgoznak. A Frundi 2019 tavaszán alakult Girincsi Fruzsina (ének) és Németh Bendegúz (gitár) közreműködésével. A duó dzsessztanulmányaik alatt ismerkedett meg, zenéjükben nagy szerepet játszik a szabadság és az improvizáció. Repertoárjuk főként az általuk kedvelt angol és magyar nyelvű dalok feldolgozásaiból áll, de az utóbbi időben elkezdtek saját szerzeményeket is írni, amikből egyre többet lehet hallani a koncertjeiken.

20 óra: Rúzsa Magdi-koncert

A tiszavasvári öhönforgató versenyen a délután és az este már csak a zenéé. Száraz Tamás show-ja és Bereczki Zoli akusztikus koncertje után hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Rúzsa Magdi lép színpadra a Szentmihályi téren.

21 óra: Dinamikus duó a Tisza-parton

Visz a vérem, Deák téri gyrostál, Éget a nap – a sort még lehetne folytatni, de a vége ugyanaz: a gergelyiugornyai Malibu Beach Club szombati sztárfellépője a ValMar. A diszkósátorban Belasco, a mulatósban Kozma Gergő táncoltatja meg a népet.

Valkusz Milán és Marics Peti a hazai zenei szcéna egyik legdinamikusabban berobbanó párosa. A legsikeresebb daluk talán a fiatal Bruno x Spacc és Manuellel közös Visz a vérem, amit legalább egyszer már mindenki hallott.

22 óra: UV Color Party

Tavaly nyáron színezték be utoljára a nyíregyházi éjszakát a Barbizonban, azóta minden hétvégét egy picit szürkébbnek látnak – de csak mostanáig, szombat éjjel ugyanis ismét UV Color Partyt rendeznek a Szódaház utcában. Lesz minden, ami ilyenkor szükséges: hideg italok, UV-festés, húzós zene. A szervezők azt tanácsolják, hogy aki teheti, fehérben csatlakozzon a színpompás bulihoz.

22 óra: Kozmix a házban!

A Mamma Mia retró termében zenei időutazásra indulhatnak a húsz éven felüliek. Az időgépet ezúttal a Kozmix vezeti, az együtteshez pedig Geczó és Taylor csatlakozik, míg a klubteremben Mr. Aradványi diktálja az ütemet.

Panaszra ezen a hétvégén sem lehet okunk, kedvünkre válogathatunk a szabadtéri bulikból, város- és falunapok koncertkínálatából. Legyen trendi vagy retró, mindenki megtalálja a neki tetszőt: a Kozmix például két koncertet is ad szombaton a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában