VIDOR

2021.08.30. 11:00

Zsidó dallamok, héber nyelvű örökzöldek

Km

A fesztiválon minden évben telt házat vonzanak a zsinagógában rendezett koncertek – minden bizonnyal így lesz ez ma is, amikor 19 órától a zsidó melódiák mellett héber–jiddis–angol nyelvű örökzöldek is elhangzanak, de felcsendülnek részletek zsidó komponisták műveiből is.

Nagyszerű előadók

Az est egyik fellépője Falusi Mariann, a magyar zenei élet egyik legnépszerűbb és legkiválóbb előadója. Miután elvégezte a Konzervatóriumot, a Zeneművészeti Főiskolán tanult. 1983-ban a Ki mit tud? győztese lett jazzénekes kategóriában, több mint harminc lemez fémjelzi művészetét. Hallhatjuk dr. Nógrádi Gergelyt, a budai Frankel Zsinagóga főkántorát is: a világ leghíresebb koncerttermeinek ünnepelt kántorfellépője gyakori vendége a nyíregyházi koncerteknek. A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe, akit 2015-ben Az év európai kántorhangjává választottak.

A két énekest Teszter Nelli zongoraművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanszékvezető mesteroktatója kíséri. Hangszerelései egyediek, érzékeny zongorajátékával rendre elvarázsolja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában