Újfehértó

2021.09.06. 17:05

A színjátszók körül ültek a nézők a színpadon

Lengyel Laura műveit a színjátszók tették ismertté szülővárosában, Újfehértón.

KM

Együtt a szereplők az előadás végén | Fotó: Tükörcserepek

A vírusjárvány az élet minden területén éreztette hatását, így visszavetette az elmúlt évben az amatőr színjátszó mozgalmat is. A pandémia visszaszorítása azonban immár lehetővé tette, hogy újraéledjenek a civilek művészeti csoportjai is, így az újfehértói Tükörcserepek Színjátszó Egyesület újra kiléphetett szeretett közönsége elé.

Együtt a szereplők az előadás végén | Fotó: Tükörcserepek

A színtársulat tagjai Az elfeledett Lengyel Laura című műsor keretében az újfehértói születésű írónő novelláiból olvastak fel részleteket, valamint a Madeleine című előadást mutatták be az újfehértói Zajti Ferenc Művelődési Központ színpadán a napokban egy TOP-os támogatásnak köszönhetően.

Az azonos című novellából Kocsisné Vízi Margit írt kamaradarabot, amit zseniálisan rendezett meg Nagyidai Gergő, aki eljátszotta mély átéléssel a férfi főszerepet is.

Az óvodának is névadója

A címszerepet Sütő Fruzsina alakította felejthetetlen szerepformálással, kitűnő énekhanggal. További szereplők: Istenes Márkó, Tyukodi Dani, Zámbó Róbert. Az előadás különlegességét az adta, hogy a nézők is színpadon ültek a színjátszók körül. A publikum és a szereplők közelségét, az intim közeget a darab cselekménye, előadásmódja kívánta meg, s ennek köszönhetően a közönségben bensőséges élmény születhetett.

Lengyel Lauráról korábban óvodát neveztek el a szülővárosában, a színjátszók pedig műveit tették ismertté a város lakói körében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában