Pálinka

2021.09.07. 11:32

Mi már tudjuk, hol fogsz pálinkázni a hétvégén!

Torok nem marad száraz szombaton: szeptember 11-én a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg a Helló Pálinka! programot, amire még nem volt példa az országban.

km

– Először fordul elő, hogy az összes magyar eredetvédett pálinka ugyanarra a rendezvényre vonzhatja a látogatókat. Nemcsak a belépés lesz ingyenes: az önkormányzat autóbuszos különjáratait is térítésmentesen lehet igénybe venni. Fél tízkor indul az első járat, fél háromig óránként indulnak ezek a buszok – közölte dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a hétfői sajtótájékoztatón.

Megízlelhető a gönci barack (tiszabecsi porta), a nagykunsági szilva, a homokháti őszibarack (jánkmajtisi porta), a nagykörűi cseresznye (nagyhódosi porta), a vasi vadkörte (besztereci porta), a sárréti kökény (tiszadobi porta), a szabolcsi alma (anarcsi porta), az újfehértói ­meggy (szemben az anarcsi portával), a kecskeméti barack (kállósemjéni porta), a szatmári szilva (tarpai porta), a máriapócsi keserű (pócspetri porta), a békési szilva, a nagykunsági birs (iskolaudvar), a madarasi birs (jármi porta) és Nyíregyháza városának pálinkája is (tirpák porta).

A gasztronómiai kínálat bőséges a sült kacsacombtól a sztrapacskán át a ropogós sertésfül-körömpörköltig, és lesz rakott puliszka és töltött káposzta is.

Együttesek a színpadon

A színpadon háromnegyed tíztől fellép a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, a Burattino Bábszínház, délután négytől pedig Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus retró Z’Zi Labor-hangulatot varázsol a Helló Pálinka! színes kínálatában.

Lesz népi játszóudvar, fazekas- és kádárbemutató, gyertyamártás, céllövölde és helyi termékeket is lehet vásárolni a finom nedűk mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában