Nyíregyháza

2021.09.24. 14:43

Webber-gála világslágerekkel

Andrew Lloyd Webber legnagyobb musicalslágereit vonultatja fel koncertjén a szabolcsi fúvószenekar.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Éjfél, Miért kell, hogy sírj, Argentina?, Az álom teljesül, Az éj zenéje, Gondolj rám! – mindezek olyan dalok, amelyeket szinte mindenki ismer, vagy legalábbis felismer, ha néhány taktusát hallja. Az említett világslágerek ráadásul abban közösek, hogy mindegyiket ugyanaz a világhírű musicalszerző, a létező valamennyi zenei díjat bezsebelő Andrew Lloyd Webber komponálta.

Nem a megszokott környezetükben

A csodálatos szerzeményeket hamarosan újra hallhatja a közönség, méghozzá a szabolcsi megyeszékhelyen, hiszen a Nívó-díjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és az együttes karmestere, Bakó Levente összeállított belőlük egy csokorra valót. Hangversenyüket október 3-án vasárnap, 17 órától tartják a Nyíregyházi Zsinagógában. Az együttes jeles dirigense, művészeti vezetője és Liszt-díjas trombitaművésze is csak nemrég csodálkozott rá – megfogadva sokat javaslatát, és ott tartva egy Gershwin-estet –, milyen remek akusztikával rendelkezik az épület.

Mint mostanában sok rendezvény, ez is egy korábbra tervezett, majd a pandémia miatt elhalasztott előadás, amit bár bizonyára nagyon sokan várnak. Ahogy Bakó Levente a zenei esemény sajtótájékoztatóján elmondta, az est először egy olyan nyitánnyal kezdődik majd, amely egy-egy dallamsor erejéig felvillantja a musical koronázatlan királyának legismertebb dallamait, hogy utána sorra kövessék egymást a Macskák, Az operaház fantomja, az Evita, a József és a színes szélesvásznú álomkabát zenés darabok világslágerei. Ráadásul olyan jeles közreműködőkkel, mint a billentyűs hangszerek varázslója, Csernák Tibor, a gyönyörű hangú Kazár Ticiána és Csernák Mónika, vagy a zenei válogatók felfedezettje, Nagy Ricsi.

Arra viszont mindenkinek felhívnánk a figyelmét, hogy mivel az 500 főt maximálisan befogadni képes zsinagóga férőhely kapacitása nem növelhető tovább, és az ezer forintos jegyek is csak a helyszínen válthatók, érdemes időben odamenni. És még egy fontos tudnivaló: a koncertre csak azok léphetnek be, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában