ass

2021.10.27. 07:05

Együtt az úton...

Az Anima Sound Sys­tem Nyíregyházán ünnepli a 20 éves Gipsy Sound Clash albumának évfordulóját.

KM

A közel harmincesztendős Anima Sound Sys­temet aligha kell bemutatni: a hazai elektronikus zenei kontextus megalapozása, külföldi turnék, együttműködés világsztárokkal, számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, díjak és elismerések jellemzik a zenekar pályafutását.

Magyar–roma népdalkincs

Az idén húsz éve, hogy megjelent Gipsy Sound Clash című albumuk, a kerek évforduló pedig megér egy őszi turnét. A fellépéseiken a magyar és a roma népdalkincs csodája előtt tisztelegnek.

– Kethane Po Drom, vagyis Együtt az úton. A magyar–roma viszony kulturális szépségeire, gyönyörű egymásra utaltságára mikor máskor mutatnánk rá, ha nem most, ebben a negatív, egymásban majdnem mindig csak a rosszat látó időszakban. Fedezzük fel a szépet a másikban! A mi olvasatunkban ez az üzenete ennek a huszadik évfordulónak – tudatta lapunkkal Prieger Zsolt, a zenekar vezetője. A koncertsorozat egyik állomása Nyíregyháza: az Anima Sound System október 30-án, szombaton a Club Hollywoodban lép fel.

Vendégművészek

A műsorban az első Anima-albumok dalai mellett olyan emblematikus slágerekre is bulizhat a közönség, mint a 68, a Good Luck Boy, a Crossroads vagy a Csinálj gyereket, illetve felcsendül legújabb számuk, az Öltöztessél fehérbe. A dal különlegessége, hogy Törőcsik Franciska, az ismert színművésznő és egyben a zenekar legújabb énekesnője adja majd elő. A 19 órakor kezdődő buliban több vendégművész is tiszteletét teszi, így közönség elé áll Telma Lincoln és Prieger Fanni is.

Borítókép: Az Anima Sound System szombaton Nyíregyházán ad koncertet | Fotó: a zenekar archívuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában