Lápi Disznótoros

2022.02.08. 10:55

Disznóságok ecsedi napja

KM

Már fenik a késeiket a XIV. Lápi Disznótoros böllérei. Nagyecseden 2007 óta rendezik meg a hagyományőrző fesztivált, melynek középpontjában február 12-én, szombaton is a népi gasztronómia, a tájjellegű ételek és italok állnak majd. 

A fogópálinka elfogyasztását követően, valamivel hat óra után elkezdik feldolgozni a disznót, hogy 8.30-kor már hagymás vérrel várhassák a reggelizőket a vásártéren. Az 10 órakor kezdődő ünnepi megnyitó után ecsedi táncokat mutat be a Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes. 

Egész napos bemutató 

Tizenegy órától lép színpadra a rendezvény sztárvendége, Bódi Csabi. Miközben a vendégek a műsort élvezik, megízlelhetik a helyiek toroskáposztáját. 

A zsűri bírálja a finomságokat 

Délben hazai és határon túli csoportok tájjellegű főzőversenye és gasztronómiai bemutatója izgatja tovább az érzékszerveket. S, mint minden évben az idén is a disznótoros finomságokat szakértő zsűri bírálja, díjazza majd, a fesztiválozókra pedig rámosolyoghat a szerencse a a tombolasorsoláson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában