Encsencs

2022.07.12. 12:06

A gulyáságyú is nagyot szól az encsencsiek fesztiválján

Jubilál az Encsencsi Katonanótafesztivál: tizedik alkalommal szervezik meg a programot.

A Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Központi Zenekara Budapestről érkezik

Forrás: A magyar Honvédség archívuma

– Az a különleges helyzet állt elő, hogy fájó szívvel nemet kellett mondanom az egyébként jó ajánlólevéllel rendelkező csoportnak, de egyszerűen nincs több kapacitásunk, nem tudunk több fellépőt fogadni – jegyezte meg Nagy László, Encsencs jegyzője, a katonanótafesztivál ötletgazdája, főszervezője.      

Tizedik alkalommal rendezik meg az Encsencsi Katonanótafesztivált július 16-án, szombaton fél kilenctől a helyi általános iskola tornatermében. Az önkormányzat szervezében térzenével nyitnak, közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Központi Zenekara Budapestről.

Miután megkoszorúzzák a háborúk áldozatainak emlékművét, dalárdák, népdalkörök, hagyományőrző egyesületek, szólóénekesek és zenészek lépnek fel. Porcsalma, Pócspetri, Nyírlugos, Nyírbéltek, Nyírvasvári, Szamosszeg, Encsencs, Nyírbátor, Penészlek és Nyírjákó is képviselteti magát, sőt, Encsencs moldáv testvértelepüléséről, Sestaci-ból is érkeznek előadók. Délben visszatérő vendégként a helyi kötődésű Kapi Gábor nótáskapitány áll a mikrofonhoz. Az előző években bebizonyította, hogy kiválóan ért a hangulat fokozásához. Az ebédet a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár gulyáságyújában készítik el. Ígérik, az is nagyot szól majd.

LTL  

Címkék#Encsencs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában