Mandala Nyár

2022.08.06. 11:30

Felhőtlen szórakozás a skanzenben

A Mandala Nyár bemutatja: családi koncert és fergeteges zenés vígjáték a múzeumfaluban.

A Charley nénje a társulat kedvelt előadása

Fotó: Sipeki Péter

Megállíthatatlanul rohan a nyár, de még jó néhány szép pillanatot tartogat a szabadtéri szezon. Ilyen emlékezetes hétvégének ígérkezik a mostani, augusztus 7-én, vasárnap ugyanis a 30. Mandala Nyár részeként két produkciót is láthat a Sóstói Múzeumfalu közönsége.

A kisgyermekes családoknak kínál remek kikapcsolódást a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje 16.30-tól. Az év hazai gyermekalbuma kategóriában kétszeres Fonogram díjas formáció ezúttal régi és új dalokkal szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A hazai kortárs költők megzenésített versei mellett a zenekar saját szövegei és dalai is felcsendülnek, melyek a családról, a barátságról, a szerelemről, az emberségről, az összetartozásról szólnak. A Farkasházi Réka és a Tintanyúl a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson.

 

Zseniális fordulatok

 

Tekintettel a nagy érdeklődésre, a Mandala Dalszínház vasárnap este fél kilenctől ismét bemutatja a Charley nénje című zenés vígjátékot.

Brandon Thomas darabja minden színházi rekordot megdöntött már. Az 1892-es londoni, szilveszteri ősbemutatója óta nem telt el egyetlen nap, hogy a világ színházai közül valamelyikben ne játszották volna. Pesten először 1897-ben mutatták be, majd 1928-ban Csortos Gyulával a főszerepben újították fel. Aldobolyi Nagy György 1970-ben új, fülbemászó, napi slágerként dúdolható betétdalokat komponált a műhöz, melyek dalszövegeit Szenes Iván írta.

A Mandala Dalszínház Mikó István Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész rendezésében vitte színre a darabot, melynek középpontjában két szerelmes oxfordi diák, Jack és Charley áll, akik imádottjaikkal csak gardedám társaságában találkozhatnak. Erre a célra kapóra jönne Charley Dél-Amerikába szakadt nagynénje, ő azonban késik, ezért a fiatalemberek egy barátjukat öltöztetik fel és mutatják be a lányoknak Donna Lucia d’Alvadorezként. Minden remekül alakul mindaddig, amíg az igazi tanti meg nem érkezik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában