Nyíregyháza

2022.11.14. 13:02

Krúdy Gyula nyomába eredtek, és saját írásaikat is felolvasták

A társaság ellátogatott az író életében jelentős sóstói helyszínekhez, majd megkoszorúzták a mellszobrát.

Sóstó szerelmese, Krúdy Gyula nyomába eredtek az író születésének évfordulóján a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület tagjai. Az irodalmi séta résztvevőihez az időjárás is kegyes volt, ragyogó napsütésben látogathattak el Krúdy kedvenc helyeihez. 

A Krúdy Vigadó előtt érdekes történeteket mesélt az íróról és a város ékszerdobozaként emlegetett Sóstóról dr. Bihari Albertné, az egyesület alapító titkára, majd a Svájci-lakhoz érve a társaság felidézte az író és családja 1924-es nyaralását. A tó körül tett kellemes sétát követően megkoszorúzták Mészáros Dezső Krúdy-mellszobrát.

Irodalmi barangolás

A séta megállónál az egyesület alkotó tagtársai saját írásaikból olvastak fel: B. Riskó Irén Sóstóról írt két versét adta elő, Kulcsár Attila vidám gasztro-tárcájával nevettette meg az irodalombarátokat. Helmeczy Istvánné Krúdyról írt költeményét Vancsisin Ilona, Bodnár Istvánét Nagy Edit tolmácsolta. Az életszeretet írójának több vonatkozó művéből – N. N. , Napraforgók, Vallomás, Mákvirágok kertje – olvasott fel részletet Leviczky Zoltán, Szabó Veronika, Tordai Tiborné és Vancsisin Ilona. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában