Alma

2022.12.09. 11:48

Nemzeti oltalmat és HÍR védjegyet kapott a Szabolcsi alma

December 8-án tartotta az Agrárminisztérium a Termelői Közösségek Napját Budapesten a Herman Ottó Intézetben. Az eseményen került sor a földrajzi árujelző oltalmat tanúsító miniszteri oklevelek és a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyek átadására

A Szabolcsi alma termelői csoport és Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető főispán közösen kezdeményezte a Szabolcsi alma Európai Uniós földrajzi oltalom alá helyezését, amelynek eljárása jelenleg folyamatban van. Az Agrárminisztérium támogatta a kezdeményezést és ennek elismeréseként Nemzeti Oltalom alá helyezte a Szabolcsi alma földrajzi megnevezést, valamint HÍR védjegyhasználati jogot adott a megyénkben termő hagyományos almafajtákra.

Az erről szóló oklevelet, valamint emléktárgyat Román István főispán vette át Tarpataki Tamástól, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkárától.

- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL -

Címkék#alma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában