Nyíregyháza

2023.01.29. 07:00

„Szentimrés” rákóczisok az Országházban

Hatalmas megtiszteltetés érte iskolánk, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola „rákóczis” fiataljait: együtt szavalhatták el az Országház felsőházi üléstermében Novák Katalin köztársasági elnök asszonnyal nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.

A Magyar Kultúra Napján, a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából 200 diák érkezett külhoni és magyarországi iskolákból a Rákóczi Szövetség meghívására a fővárosba. Már a hétvégi rendezvény első napján is különleges programban volt részünk: a Magyar Zene Házát látogattuk meg. Másnap délelőtt szentmisén vettünk részt, majd a délutánt az Országházban töltöttük, ahol részt vettünk a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

 

Mindannyiunk számára felejthetetlen élmény volt, hogy részesei lehettünk ennek az ünneplésnek. Meghatódva hallgattuk Kölcsey Ferenc gondolatait, versrészleteit a színészek tolmácsolásában, Vidnyánszki Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében.

 

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, hogy fiataljainkat méltónak találta arra, hogy képviselhessék a Kárpát-medence ifjúságát.

-  Csernyus Enikő, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Középiskolai Ifjúsági Szervezete elnöke -

 

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában