Nyíregyháza

2023.01.24. 11:30

Trampúr, a Hollywoodi sztár

Müller Péter Sziámi mentoráltjai nyerték a nyíregyházi amatőr zenei tehetségkutató versenyt.

A Trampúrnak elég volt 20 perc a győzelemhez

Forrás: Öröm a Zene

 Túl vagyunk az Öröm a zene nyíregyházi fordulóján, a hétvégén egymásnak adták a Club Hollywood színpadát az amatőr zenészek. Mindössze húsz percük volt, hogy bemutatkozzanak és nyomot hagyjanak az Andrásik Remo (a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Pócsi István (a budapesti Barba Negra programszervezője), Pál Mihály (az MSK Sound Studio tulajdonosa), Zombor Szabolcs és Császár Péter (a Mina zenekar tagjai) alkotta zsűriben.

Bekerültek a döntőbe

Az ítészek megadott szempontrendszer szerint értékelték a produkciókat, melyek közül az egri Trampúr vitte el a prímet. Ez azt jelenti, hogy ők már biztosan ott lesznek az országos döntőben. A négy fiatal zenész a legnagyobbaktól leshette el a szakma fortélyait, ugyanis 2022-ben az NKA támogatásával a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarral koncertezhettek együtt, sőt, hangfelvételeik elkészítésében is segítséget kaptak a „nagy öregektől”.
A tehetségkutató második helyezettje a D\scord lett, a miskolci metalcore banda felvételi lehetőséget nyert az MSK Sound Stúdióban.
A bronz­érmes hartai hármas, a Hé, hallod a Polip Music Hangszerbolt ajándékával térhetett haza, sőt, a banda dobosa, Fazekas Levente az Újfalusi Gábor-díjat is bezsebelte. A Random Therapy, a Henimetal és a Keine Special pedig hangszervásárlási utalványt vehetett át.
A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot. A megmérettetésnek minden évben huszonöt állomása van, tizenkilenc megyei, egy fővárosi és öt határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki).

Zenélésre ösztönöz

Az Öröm a Zene program célja, hogy zenélésre ösztönözzön, miközben bemutatja annak életérzését, tulajdonságait, személy- és közösségformáló képességét, a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában