Zene

2023.04.19. 15:02

Fonogram-jelölés: olyan érzés, mint ötöst kapni a suliban

Jó hír az Anna and the Barbies rajongói számára: Fonogram-díjra jelölték a zenekar nemrégiben megjelent nyolcadik, Adj Király Katonát! című lemezét Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma kategóriában. A formáció a korábbi években háromszor vehette át a neves szakmai elismerést. Az idei Fonogram-jelöléssel kapcsolatban Pásztor Anna lapunknak elárulta: olyan érzés, mint ötöst kapni a suliban egy dolgozatra.

Mozgalmas időszak előtt áll az Anna and the Barbies

Fotó: Bartha Imre

– Hatalmas simogatás a szakmától, és inspiráció arra, hogy még és még egy album írásába kezdjünk – tette hozzá az énekesnő, aki testvérével, Pásztor Sámuellel néhány hete szerkesztőségünk vendégeként mesélt a jelenleg is tartó országos turnéjukról, valamint a 2024-es jubileumi koncertjükről. Az Anna and the Barbies 20. születésnapjára számos meglepetést ígérnek: az elmúlt két évtized zenei világát szeretnék belesűríteni a kerek évfordulóra megálmodott műsorba, lélegzetelállító látványelemekkel, picit fanyar, szarkasztikus pikantériával megfűszerezve, de rendkívül inspiráló hatást keltve mindezzel.

S ha ez nem lenne elegendő, megkezdődtek az előkészületei a tavaly óriási sikerrel bemutatott, táncosokkal kiegészült, különleges hangulatú Müpa elektro-akusztikus, futurisztikus performance-nak is. Az idén Reviczky Gábor is csatlakozik a különböző művészeti ágak összefonódásából születő színházi előadáshoz, amit a lemezturnéhoz hasonlóan országosan több helyszínen mutatnak majd be Annáék. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában