VIDOR Fesztivál 2023

2023.08.30. 07:45

Stílusok, irányzatok kavalkádja

Szürreális formában szeretnék megmutatni a népek kultúráját.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

Kedd este a SuRealistas lépett a VIDOR nagyszínpadára, a koncert előtt az együttes tagjaival Babidorics Eszter és Fodor Hanna, a Mustár FM önkéntesei beszélgettek. 
A zenészek elmondták, négy éve jártak először Magyarországon, az akkori fellépésüket pedig a mai napig jó szívvel emlegetik, mert a közönség tele volt energiával, s nagyon sok szeretetet kaptak. 

Kultúra, történelem 
Kubai, brazil, kolumbiai dallamok keverednek a dalaikban, számos dél-amerikai stílus inspirálja őket, ám a saját műfajukat nem tudják pontosan meghatározni – mint fogalmaztak, ezt nem érzik hátránynak, mert ez a garancia arra, hogy nem ragadnak le egyetlen irányzatnál sem. 
A zenekar tagjai 17-18 évesek voltak, amikor találkoztak: utcazenészként muzsikáltak különböző nagyvárosokban, így találtak egymásra, de később is csatlakoztak hozzájuk zenészek – jelenleg nyolcan alkotják az együttest. Eltelt három-négy év, és koncertezni kezdtek, a legfontosabb feladatuknak pedig azt tartják, hogy megmutassák az embereknek a dél-amerikai emberek kultúráját, történetét a zene nyelvén keresztül, egy kicsit szürreális formában – erre utal a nevük is. 
Nagy bulira készültek 
A muzsikusok Argentínából, Angliából és Olaszországból származnak, de mivel hasonló a zenei hátterük, nem okoz számukra nehézséget a közös munka. Rengeteg ötletük van, és mert szívesen dolgoznak együtt, könnyen haladnak a dalszerzéssel. A próbáik viszont időnként kaotikusak: előfordul, hogy Beatles-számokat játszanak, máskor pedig Britney Spearst, sőt, gyakran még a hangszereiket is kicserélik, hogy új dolgokba kóstoljanak bele. Minden koncertre meglepetésekkel készülnek – így volt ez ezúttal is –, a legismertebb dalaik mellett pedig újdonságokat is hoztak Nyíregyházára, s mint mindig, ezúttal is nagy bulit terveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában