Nyíregyháza

2023.09.26. 11:29

Kezdődik a Filharmónia idei évada

Nem mindennapi koncerttel indítja az idei bérleti sorozatát szeptember 27-én a Filharmónia Magyarország: a 2023-ban százéves jubileumát ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Magyarország egyik vezető szimfonikus együttese érkezik szerdán Nyíregyházára.

M. Magyar László

Berecz Mihály

Forrás: mihaly.berecz.com

A koncerteken Richard Strauss ritkán játszott operáit, balettjeit, valamint többek közt Debussy, Janáček, Schönberg, Rachmaninov és Ravel műveit is előadják a zenészek. A zenekar világszerte koncertezik és számos rangos nemzetközi díjban részesült. A zenekar repertoárján hangsúlyosan szerepel a Bartók-életmű, így a nyíregyházi koncertjén is felcsendül egy Bartók-mű, a „Concerto zenekarra”.

A szerdai nyíregyházi hangverseny másik fontos szereplője a húszas éveiben járó Berecz Mihály zeneszerző-zongoraművész, aki a fiatalos lelkesedését és tehetségét adja hozzá ehhez a különleges estéhez. A Bartók-darab mellett elhangzik majd A tenger (Debussy) és a G-dúr zongoraverseny (Ravel) is, így kellemes szórakozást ígér a koncert, ami a Kodály-iskola dísztermében 19 órakor kezdődik. Vezényel Kovács János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában