Zene

2023.12.26. 13:45

Amatőr zenészek, itt a lehetőség a kitörésre!

Eltelt egy év, s Club Hollywood – az Öröm a Zene programhoz csatlakozva, a Hangszeresek Országos Szövetségével és az NKA Hangfoglaló Programmal karöltve – ismét amatőr zenei tehetségkutató versenyt hirdet hangszeres zenét játszó előadóknak, együtteseknek.

Csáki Alexandra

A megmérettetésnek van néhány feltétele, ezek egyike, hogy csak saját szerzeményekkel indulhatnak az előadók, zenekarok, csatolva a dalszövegeket, az angol nyelvű számok esetében a magyarra fordított változatot is csatolni kell a zsűri számára. Nincs kikötés a stílusirányzatra, de legalább egy magyar dalnak lennie kell a repertoárokban, illetve a versenyzők nem rendelkezhetnek kiadók által kereskedelmi forgalomban hozott hanghordozóval. A beküldött demo felvétel (10–15 perc) formátuma Wav vagy MP3 lehet. Nevezési díj nincs, a jelentkezési határidő 2024. január 10-e. A regisztrációs lap a [email protected] e-mail címen igényelhető, és ide kell visszaküldeni is.

A négytagú szakmai zsűri több szempont szerint értékeli a produkciókat, ilyen a hangszeres tudás, a szöveg és a mondanivaló, az eredetiség és a színpadi összkép. Mindezekért összesen maximum 50 pontot kaphatnak a versenyzők. Jelentkezni az ország bármely pontjáról lehet, s ahogy a korábbi években, ha sokan szeretnének megmérettetni, az ítészek előválogatót tarthatnak.

A tehetségkutató zenei bemutatója 2024. január 20-án, szombaton lesz a Club Hollywoodban, ahol egy-egy előadó, banda a beállással együtt legfeljebb 20 perces műsort adhat. A nyertes indulási jogot szerez az Öröm a Zene 2024 októberi döntőjében és felléphet a nyíregyházi szórakozóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában