Nyíregyháza

2024.01.21. 19:32

Az Abigél versenyzői letették a névjegyüket

Akár angliai utazást is nyerhetnek, ha jól teljesítenek a versenyen.

Csáki Alexandra

Baráth Máté, Orosz Kiara és Ignácz Viktória büszkén mutatják okleveleiket

Forrás: az iskola

Sikerrel vették az első akadályt az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákjai az Angol Műhely Kulturális Egyesület angol nyelvű olvasási versenyén. A megmérettetést 2001-ben hirdették meg először, és ahogy telt az idő, úgy „nőtte ki magát”: ma már Debrecen mellett Egerben, Miskolcon és Nyíregyházán is külön megyei döntőket szerveznek. Az Abigél tanulói az idén számos középiskola indulóival mérték össze tudásukat. Felkészítő tanáruk, Orbánné Koncz Gabriella pedig méltán lehet rájuk büszke, a fiatalok ugyanis letették a névjegyüket a háromkörös versenyen: Baráth Máté Stage II. kategória második, Ignácz Viktória a Stage IV.-ben negyedik, Orosz Kiara pedig a Stage III.-ban hatodik helyezést ért el. 

Jön a regionális megmérettetés 

– Ezekkel az eredményekkel a diákjaink Szabolcs-Szatmár-Bereg legjobb angol olvasóivá váltak, egyben lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek az Ideas to Share elnevezésű regionális versenyen, amelynek fődíja egy angliai utazás – mondta el lapunknak a pedagógus. 
Orbánné Koncz Gabriella hozzátette: az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium tanárai nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, a felzárkóztatásra. A tanulók ennek köszönhetően sikerrel veszik a tanulmányi megmérettetéseket. A kötelező tananyag elsajátítása mellett lehetőségük van a megszerzett ismeretek hasznosítására és bővítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában