Röplabda

2019.05.24. 13:50

Nyíregyházán is népszerűsítik a sportágat

A Magyar Röplabda-szövetség a válogatott mérkőzések mellett kísérő programokkal is készült.

Mint ismert, szombaton a női és a férfi röplabda-válogatott is pályára lép a Continental Arénában, a Magyar Röplabda-szövetség azonban nemcsak a mérkőzések lebonyolításával és a csapatok minél zavartalanabb felkészülésének biztosításával van elfoglalva, hanem egyéb kísérőprogramokkal is készült. Az augusztusban kezdődő női Európa-bajnokságnak Budapest a társházigazdája, a szervezet ennek jegyében is népszerűsíti a sportágat.

– A nemzetközi szövetségnek az volt az elvárása felénk, hogy minden válogatott mérkőzés mellett legyen egy népszerűsítő program – mondta Sárközi Bence, a Magyar Röplabda-szövetség sport presentation menedzsere. – Két programot talált ki a magyar szövetség. Az egyik a „Parkröplabda” nevezetű program, amit Nyíregyházán a csarnok melletti strandpályára raktunk át, mert itt maximálisan adottak a feltételek ahhoz, hogy jó versennyel tudjuk népszerűsíteni a sportágat. Emellett szombaton rendezzük a „Légy te is bajnok!” nevű programot, mely keretein belül gyerekek játszhatnak nemzetközi körülmények között egy gálameccset. Ez lényegében egy élményszerző játék, ami a nyíregyházi fiataloknak is jó lehetőség.

Az előbbi programot pénteken tartották meg a szervezők. Utóbbin a Nyíregyházi Sportcentrum gyermek A-csapata és a Nyíregyházi Sportcentrum serdülő együttese meccsel egymással – ez a találkozó a szombati első válogatott mérkőzés előtt kezdődik.

Szombaton 15 órakor az Arany Európa-ligában szereplő magyar női válogatott Franciaországgal csap össze, 17.30-kor a férfiak találkoznak Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatával az Ezüst Európa-liga nyitányán.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában