Helyi sport

2019.06.11. 09:20

Kárai egalizált a kánikulában

Herczig Patrik betegen csípett meg egy második helyet a Total Ralikrossz Parádén.

Pünkösdkor érkezett félidejéhez az országos ralikrosszbajnokság. A máriapócsi Total Ralikrossz Parádé jelentette a nyolcfordulós profi bajnokság negyedik körét, egyben az országos amatőr sorozat második versenyét.

A hirtelen jött kánikula alaposan próbára tette a pilótákat és a nézőket egyaránt. Vasárnap sem volt hűvös, de hétfőn harminc fok fölé kúszott a higanyszál a RabócsiRingen, az autókban pedig közelebb volt a félszáz, mint a negyven Celsiushoz.

A meleg pozitív hatása a jó tapadás volt, így például Kárai Tamás hétfőn 173 km/h-s sebességet produkált murvás szakasz előtti egyenes végén, Benyó Balázs pedig a mazdásoknál az eddigi legjobb máriapócsi idejét ­autózta.

A nemzetközi porondon is jegyzett túrkevei pilóta egyenlített, ezzel 2–2 az állás közte és Spitzmüller Csaba között.

Spici peches volt, mert a hétfő délutáni döntőben technikai probléma miatt beragadt a rajtnál, így Kárai magabiztosan nyert a kilencszeres bajnok Harsányi Zoltán és Vass Zoltán előtt.

A Super 1600-ban Csucsu, azaz Lukács Kornél biztosan húzta be az újabb győzelmet, miként a cseh Roman Castoral. Le a kalappal Herczig Patrik előtt, aki technikai problémával és betegséggel küszködve (magas láz, állítólag tüdőgyulladás) is második lett.

Taskó Rodrigó vasárnap büntetést kapott, mert nem volt elegendő súlyú az autója, hétfőn homokzsákkal terhelve csípett meg egy harmadik helyet a tavaly még az amatőrök között jeleskedő G. Nagy Zoltán előtt.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában