Salakmotor

2019.07.19. 18:18

Négy magyar vaspapucsosért szoríthatunk

Szombaton a nagyhalászi oválon kezdődik a MACEC Kupa idei sorozata.

Változás történt a mezőnyben, amit aligha bánnak a salakmotorozás hazai kedvelői. Miként arról már beszámoltunk, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is, pontosabban szombaton 16 órakor a Nagyhalászi Speed­way Ringen indul a MACEC Kupa idei sorozata.

Nem jönnek a románok

A közép-európai szövetségek versenyén hét nemzet licenccel rendelkező motorosai indulhatnak. Az utolsó pillanatban kiderült, hogy a román vaspapucsosok nem indulnak a nagyhalászi versenyen, helyükre magyarok ugranak be. Így aztán fő versenyző lesz Magosi Norbert és az a Bárány Márk, aki eredetileg tartalék lett volna. Ezek alapján Kovács Roland és Fazekas Dennis mellett összesen négy magyar versenyzőért szoríthatunk majd a komolynak ígérkező megmérettetésen.

Roli jó formában van

Ez azt jelenti, hogy valamennyi magyar licenccel bíró versenyző rajhoz áll majd, honfitársaink mellett az ukrán Andrij Kobrin és a bolgár Milen Manev.

Rajtuk kívül három-három lengyel, cseh és ukrán, valamint egy szlovák versenyző indul.

Ami a mieink formáját illeti, Kovács Roland és Fazekas Dennis az elmúlt hétvégén a szlovén bajnokság lendvai zárófordulóján indultak.

Roland remek formában motorozott, két futamgyőzelemmel végül tíz pontot gyűjtött össze. Dennisnek nem ment úgy, mint a nagyhalászi U21-es Európa-bajnoki selejtezőn, Lendván végül négy pontot tudott zsebre tenni.

Minél eredményesebben

– Sajnos, semmi sem jött össze, nem fogtam ki jó napot. Ez már a múlt, szombaton szeretném majd mindezt feledtetni. Legutóbb jól ment Nagyhalászban, bízom benne, hogy most is jó lesz a beállítás, és minél eredményesebben tudok majd motorozni – árulta el érdeklődésünkre Dennis.

Salakmotor: MACEC Kupa, 1. forduló, rajtlista

1. Przemyslaw Liska (lengyel)

2. Jaroslav Petrák (cseh)

3. Milen Manev (bolgár)

4. Andrij Kobrin (ukrán)

5. Bárány Márk

6. Jakub Valkovic (szlovák)

7. Stanislav Melnyicsuk (ukrán)

8. Fazekas Dennis

9. Andrij Rozaliuk (ukrán)

10. Michal Curzytek (lengyel)

11. Jan Macek (cseh)

12. Kovács Roland

13. Magosi Norbert

14. Marjo Levisshin (ukrán)

15. Patrik Mikel (cseh)

16. Patryk Woydylo (lengyel)

Tartalék

17. Nazar Fedorcsuk (ukrán)

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában