kézilabda

2019.08.05. 07:42

Arannyal zárult az olasz meló

Fizikálisan magasan kiemelkedtek korosztályuk mezőnyéből.

A közelmúltban Torinóban rendezték meg a masters Európa-bajnokságot. A kontinenstornán három korosztályban is magyar arany­érem született, a női mezőnyben az Angyalok a +33-as és a +43-as korosztályban hozták el az első helyet, a férfiak között pedig a Budapest Old Boys +45-ös korosztályban zárt az élen.

Nosztalgiázott is

A Budapest Old Boys +45 csapatát erősítette a nyíregyházi Bécsi János is.

– Minden évben megrendezik a masters Európa-bajnokságot, ebben az évben a Világjátékok keretében Torinó adott otthont a rendezvénynek. Szívesen tértem vissza Olaszországba, hiszen több évet töltöttem el olasz élvonalbeli klubokban, játszottam a Rubiera és a Teramo csapatában is.

– Az idén szerencsére sikerült végre kijutnom, sajnos az előző kettőt sérülés miatt ki kellett hagynom. Nagyon jó kis csapattal utaztunk ki, sok játékossal játszottam együtt aktív koromban, Fekete Lászlóval Nyíregyházán és Mezőkövesden, Bajusz Sanyival Szegeden, Rosta Piluval szintén Szegeden és Mezőkövesden, Kertész Balázs Százhalombattán volt csapattársam, Zsembery Tamással pedig Debrecenben játszottam együtt, szóval mondhatom, hogy ez egy baráti társaság is egyben, jól megértjük egymást a pályán kívül is. Érdekesség, hogy a csapatunkat erősítette Roderick Duchatelet, az UTE elnöke is – mutatta be a győztes gárdát Bécsi János.

Az Európa-bajnok Bécsi János (jobbra) Buday Ferenc edzővel

– A versenyre a tököli és a móri szenior országos bajnoksággal készültünk, de az aktív korunkban közösen eltöltött idő is sokat segített nekünk, valamint jó páran még ma is játszunk alacsonyabb osztályú bajnokságban.

– A mérkőzések kétszer húsz percig tartottak, időkérés pedig nem volt – ismertette a szabályokat a friss Európa-bajnok. – Korosztályunkban mind fizikálisan, mind játékban kiemelkedtünk a mezőnyből, ezért végső sikerünk nem volt meglepetés.

– Rengeteg ismerőssel találkoztam, volt csapattársaimmal és kézilabda-vezetővel, szóval jó volt egy kicsit nosztalgiázni is. Az odesszai csapattal pedig ott volt a korábbi nyíregyházi közönségkedvenc, Dmitrij Szergyuk.

– Jövőre Spanyolországban rendezik meg a versenyt, ahol szeretnénk megvédeni címünket – mondta Bécsi János.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában