Kézilabda

2019.08.23. 09:36

Aranyérmet adott át a győzteseknek

A megyei szövetség elnöke sokat tanult Olaszországban.

Dr. Tordai-Vágó Ilona (jobbra) a díjátadó ceremónián

Forrás: M.ME / PALLAMANO

Mint arról már korábban beszámoltunk, májusban az Európai Kézilabda-szövetség Balatonbogláron tartotta tizenöt delegátus- és tizenkét játékvezető-képzését és vizsgáját. A delegátusok között hazánkat dr. Tordai-Vágó Ilona, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség elnöke képviselte, aki az összetartás végén sikeres vizsgát tett. Vele együtt négyre bővült a magyar EHF-delegátusok létszáma. Ebben a minőségében augusztus elején Lignanóban vett részt az U17-es EHF Championshipen.

Feszített program

– Az EHF-delegátus feladata a mérkőzés menedzselése, a szabályok betartatása a rendezőkkel és a csapatokkal. A meccs után pedig értékeljük a rendezők és a játékvezetők teljesítményét – avatott be feladataiba dr. Tordai-Vágó Ilona, delegátus, a megyei kézilabda-szövetség elnöke.

– Rendkívül jó hangulatú, remek szervezésű verseny volt, amelyen az egyetlen női delegátus én voltam. Kollégáim tudták, hogy delegátusként ez volt az első versenyem, ezért rendkívül, kedvesek és támogatók voltak. Mindenki kiemelten figyelt rám, hogy jól érezzem magamat, hogy minél többet tudjak tanulni. Nagyon feszített volt a programunk, szinte mindent együtt csináltunk. Az ellenőrzést minden mérkőzés után másnap délelőtt az observerrel (ellenőr – a szerk.) együtt végeztük. Utána egy kétórás megbeszélésen vettünk részt, ez egy új eljárása az Európai Kézilabda-szövetségnek – magyarázta dr. Tordai-Vágó Ilona.

– Ebéd után elkészítettük az aznapi meccsriportokat, ezután indultunk a mérkőzés helyszínére, a csarnokba. Minden nap négy mérkőzés volt, amelyek közül egy-egy embernek kettőn volt feladata. A tizenegy nap alatt két szabadnapunk volt, az egyiken megnéztük Velencét, a másikon pedig a tengerparton töltöttük az időt. Én többször jutottam le a tengerpartra, mert hobbifutóként korán keltem és ott teljesítettem a napi penzumomat. Óriási megtiszteltetésként én lehettem a döntő delegátusa. A döntő egy magas színvonalú találkozó volt, sokáig az izlandiaknak állt a zászló, de a végére visszakapaszkodtak a csehek, és végül büntetőkkel ők nyerték meg a kontinenstornát. Hab volt a tortán, hogy a ceremónián a cseh csapat tagjainak én adhattam át az aranyérmet.

– Amint hazaértem, másnap már kerestek, és megkaptam egy szeptember eleji osztrák mérkőzés delegátusi feladatait – mondta dr. Tordai-Vágó Ilona.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában