Mennyei megyei

2019.08.02. 17:25

Profi játékosokat nevelnének

Kisvárdán nem változtak a célok, Mátészalkán nyugodtabb szezonban bíznak.

Vaszilij Himikék (87) sokat fejlődhetnek a megyei első osztályban

Forrás: Dodó Ferenc

A megye egyes csapatok lassan befejezik az előszezont, így mi is a felkészülési mustránk utolsó részéhez értünk.

A Kisvárda II. speciális helyzetben van, hiszen fiókcsapat lévén, számukra a fiatalok fejlesztése az elsődleges.

– Későn fejeztük be a munkát, ezért három hét szabadságot adtunk a csapatnak, majd július 15-én kezdtük a felkészülést – mondta Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője. – Az első héten napi egyet, a második héten volt, hogy napi kettőt is edzettünk, és fokozatosan álltunk vissza a bajnoki ritmusra.

Vaszilij Himikék (87) sokat fejlődhetnek a megyei első osztályban
Fotó: Dodó Ferenc

A fiatalokra építenek

– A keret továbbra is fiatalokra épül, a 2000 és 2003 között születettek játszanak a megye egyes csapatban – folytatta a tréner. – Az elsődleges cél, hogy felnőttbajnokságban edződjenek a fiatalok, és közülük minél több saját nevelésű játékost feljuttassunk az első osztályba. Szőr Levente, Elek Ákos, valamint Gyüre Tamás is a nagy csapattal edzett már, és Kovácsréti Márknak is nagy hasznára vált a megye egyes szezon, most sokkal közelebb került a felnőttcsapathoz. Emellett természetesen a lehető legtöbb meccset szeretnénk megnyerni, és minél jobban szerepelnénk a bajnokságban. Majd menet közben eldől, hová tudjuk taksálni magunkat.

Hétvégén már tétmeccs

A Mátészalka az előző idényben az utolsó fordulóban menekült meg, végig a kiesés elkerüléséért küzdött. A szatmáriak el tudnának képzelni egy nyugodtabb szezont.

– Július 9-én kezdtük a felkészülést, az első két héten négy-négy edzéssel, a harmadik hét edzőtáborszerű volt, amelynek minden napján edzettünk – értékelte a felkészülést Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője. – Szerda, szombat ritmusban játszottunk meccseket. Összességében jól sikerült a felkészülésünk, de majd a bajnokság fogja megmutatni, hogy valóban így van-e. Úgy érzem, hogy szükségünk lesz még egy kis időre, mert érkeztek új játékosok, de jó futballistákról beszélünk, ezért reményeim szerint gyorsan összekovácsolódunk. A középmezőnyben szeretnénk végezni és nem azon idegeskedni, hogy mi lesz a bajnokság végén.

A bajnoki rajtig még egy hét van hátra, 16 megyei csapat, köztük a Mátészalka is már a hétvégén megkezdi a szezont a Magyar Kupa megyei selejtezőjével.

Játékosmozgás

Kisvárda II.

A csapatban elsősorban utánpótláskorú játékosok és az első osztályú gárdából visszajátszók szerepelnek.

Mátészalka

Érkezett: Nagy Zoltán Imre (Fehérgyarmat), Munkácsi Máté (újrakezdte), Papp Nándor (Nyíradony), Szűcs Zoltán (Nyíradony).

Távozott: Tóth Péter (?), Barnucz Gergő (?), Lyáh Artúr (Vásárosnamény), Somogyi Marcell (Hajdúszoboszló), Simonka Richárd (Hajdúszoboszló).

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában