Tenisz

2019.08.28. 09:07

Rangjához méltó volt a rendezés

A Marso Tenisz Centrum kitett magáért a teniszezők korosztályos országos bajnokságán.

Igazi nagyüzem volt a pályákon

Forrás: teniszcentrum

A közelmúltban tizennégy napon át Nyíregyháza, közelebbről a Marso Tenisz Centrum állt a honi tenisz fókuszában. Az elmúlt évben a korosztályos vidékbajnokságot rendezték megyeszékhelyünkön, most augusztus 5–18. között a korosztályos országos bajnokságnak adtak otthont a salakpályák.

– Tizenhat év után rendezhettünk ilyen rangos versenyt Nyíregyházán, éppen ezért a szervezés már hónapokkal előtte megkezdődött – kezdte érdeklődésünkre a rangos találkozó értékelését és összegzését Becser Zoltán versenyigazgató, a Marso Kft. ügyvezetője.

– A Marso Tenisz Centrumot kicsinosítottuk, a verseny rendezéséhez szükséges feltételeket megteremtettük, a vendégek ellátását megszerveztük, így bátran várhattuk a rajtot.

Igazi nagyüzem volt a pályákon
Fotó: teniszcentrum

Itt voltak a legjobbak

– A tenisz utánpótlásának legrangosabb versenye a korosztályos bajnokság, a várakozásoknak megfelelően végül 338 versenyző nevezett nyolc kategóriában, 12 évesektől a 18 évesekig. Ötvenkét klub képviseltette magát, huszon­négy budapesti és huszon­nyolc nem fővárosi, az ország szinte minden részéről érkeztek teniszezők.

A mezőny erősséget jelezte, hogy a korosztályok legjobbjai itt voltak, négy kategóriában a ranglistavezető volt az első kiemelt, négyben pedig top ötös teniszező. Az éllovas első kiemeltek közül mindenki megnyerte a számát. Aki itt volt a versenyen, láthatta a jövő leendő magyar bajnokait.

– Ami a Marso Tenisz Centrum versenyzőit illeti, aki indulhatott, az indult is, és mindenki a képességei legjavát nyújtotta, mindenkinek voltak szép mérkőzései a hazai közönség előtt. Örömünkre szolgált, hogy fiataljaink meccseire sok nyíregyházi teniszbarát volt kíváncsi. A hazai rendezés dacára a sorsolásokkor nem voltunk Fortuna kegyeltjei, hiszen sokszor nehéz ágakra kerültek játékosainak. Négyszer az első kiemelttől szenvedtek vereséget fiataljaink, ráadásul a versenyszámok viszonylag korai szakaszában. Ennek ismeretében becsülendő eredmények születtek, hiszen az ország színe-java volt itt.

Odaadó munka eredménye

– A 16 éves leánycsapat (Varga Viktória és Oláh Alíz) a dobogó harmadik fokára állhatott, egyéniben negyeddöntőt játszhatott Juhász Bence (F12) és Varga Viki (L14), a nyolcaddöntőig jutott Salamon Eszter (L18), Riskó Roland (F16), Becser Dominik és Toma Henrik (F18). Ezek az eredmények a verseny erősségét tekintve becsülendők.

– Az időjárás, az eső végül egy napon okozott problémát, egyébként inkább a meleggel volt gond néhányszor, amikor a pályán negyven foknál nagyobb hőségben is játszottak a fiatalok. Szerencsére mindenki bírta, egyébként a mérkőzések előtt a labdák mellett mindenki kapott ásványvizet.

– Közel kilencszáz mérkőzés volt a bajnokságon, az előkészítés, a szervezés és a rendezés nagyon komoly munkát igényelt. Mintegy húsz ember lelkes, odaadó munkájának eredménye, hogy a szövetség képviselői, az edzők és a vendégek visszajelzése is egyértelműen pozitív volt. Ez alapján jó hírét vitte a rendezvény Nyíregyházának, a Marso Tenisz Centrumnak, az itt élőknek.

Minden részletre figyeltek

A visszajelzésekkel kapcsolatosan Becser Zoltán kiemelte azt, amit szövetség hivatalos fotósa – aki nagyon sok versenyen vett már részt – mondott a bajnokság végén.

– Bárcsak mindenhol ilyen szervezéssel találkoznék, mint itt, ahol minden apró részletre figyeltek – idézte fel a szövetségi fotós szavait a versenyigazgató.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában