tenisz

2019.09.16. 08:00

Davis-kupa: hétfőn döntenek

Az ukránok elleni mindent eldöntő mérkőzés sötétedés miatt félbeszakadt.

Balázs Attila mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt Ilja Marcsenko ellen vasárnap a Magyarország–Ukrajna tenisz Davis-kupa-osztályozón, így a 2–2-re álló párharc hétfőn fejeződik be. Szombaton a nyitómeccsen Balázs simán kikapott Szerhij Sztahovszkijtól, míg Marcsenkót Fucsovics Márton győzte le.

Párosban siker

Vasárnap előbb Fucsovics Márton és Balázs fordulatos mérkőzésen legyőzte Szerhij Sztahovszkijt és Gyenyisz Molcsanovot, ezzel a mieink 2–1-re vezettek a párharcban. Ezt követően Marci nagy csatában kikapott Sztahovszkijtól, ezzel a párharc 2–2-re állt. Jött az utolsó mérkőzés.

A világranglistán 136. Balázs kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, ugyanis idén a wimbledoni selejtezőben Marcsenkónak dupla brék­előnyben két meccslabdája volt, de a 30 éves magyar bravúrral fordított.

Második összecsapásuk a pályára vetülő késő délutáni árnyék miatt reflektorfényben kezdődött. Balázs gyors brékkel kezdett, majd egy nyerő tenyeressel lezárta a 44 perces első szettet.

A folytatásban fej fej mellett haladtak a felek, miközben egyre sötétebb lett. A 32 éves Marcsenko 4:5-nél elrontott egy szettlabdát, majd Balázs 5:5-re egyenlített. Ekkor a mérkőzésvezető közölte, hogy sötétedés miatt egyelőre vége a játéknak, így a párharc hétfőn 11 vagy 12 órától folytatódik.

Már nem látott jól

– Jobb lesz így, mert már nem sokat láttam a pályán. Nem játszom jól, de küzdök, remélem, holnap jobban megy majd. Szeretném feltenni az i-re a pontot – nyilatkozta Balázs Attila.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában