Női labdarúgás

2019.09.26. 16:36

Kovács Fanni debütált az NB II.-ben

Súlyos sérülése után sem távolodott el szeretett sportágától.

Fanni első női NB II.-es meccsén Szilágyi Zsolt és Sztányi Tibor volt a két asszisztens

Ahhoz képest, hogy tavaly tette le a játékvezetői vizsgát, villámkarrier az övé: szeptember végén a női labdarúgó NB II.-ben bíráskodott a szabolcs-szatmár-beregi Kovács Fanni.

Képtelen volt elszakadni

– Azért jelentkeztem a játékvezetői tanfolyamra 2018-ban, mivel a labdarúgást elülső keresztszalag-szakadás és az azt követő műtétek miatt kénytelen voltam abbahagyni. A sporttól és a mérkőzésektől viszont képtelen lettem volna elszakadni, így döntöttem a játékvezetés mellett. Szerencsére a családom is nagyban támogat ebben, gyakran kilátogatnak a meccseimre is.

Új kihívások elé állították

Az első meccsét az idén márciusban Nyíregyházán vezette: a Nyíregyháza Spartacus és a Hatvan leány U14-es csapatai mérkőztek meg (2–0).

– Ekkor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a későbbiekben is mindenképp játékvezetői vonalon szeretnék működni elsősorban. Rengeteg olyan embert ismertem meg a hivatás által, akik az első perctől kezdve segítőkészen álltak hozzám. Szeretem, hogy a mérkőzések új kihívások elé állítanak, és nagy figyelmet igényelnek, aminek a mindennapi életben is hasznát veszi az ember. Jóleső érzés egy ilyen megyei játékvezetői közösséghez tartozni.

2019. augusztus 25-én debütált a női NB II.-ben a Hajdúszoboszló–Metis felnőttmérkőzésen (0–21).

– Az asszisztenseim Sztányi Tibor és Szilágyi Zsolt voltak, akik végig remekül segítették a munkámat. Nagyon boldog voltam, hogy ebben az osztályban is bizonyíthattam az országos ellenőr előtt.

Szabadidejét barátaival tölti

Kovács Fanni a hétvégéit természetesen a mérkőzéseknek szenteli.

– A hétköznapjaimat ál­talában edzéssel töltöm, igyekszem minél több időt együtt lenni a barátaimmal is, és a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetek.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában