Óriási volt a hőség

2019.09.26. 16:09

Lehet, hogy nem gyalogol Máté

A hőség az úr Dohában, a londoni vébét az ötödik helyen zárta a nyíregyházi gyalogló.

A szállodai szobában, az egész hotelben nem volt gond. Működött a légkondi, lehetett aludni, pihenni. A gond a szabadban kezdődött, amikor Helebrandt Máté csütörtökön reggel tréningezni indult Dohában. A katari főváros ad otthont a pénteken kezdődő atlétikai világbajnokságnak, amelyről még bizonyára sokáig fognak beszélni.

- Ahogy szoktam megreggeliztem és elindultam, hogy tíz kilométert gyalogoljak. Nem sikerült, mert mintegy hat kilométer után nem láttam értelmét. Mintha szaunában indultam volna, olyan nagy volt a hőség, így nem láttam értelmét kockáztatni az egészségemet. A kinti klíma van reflektorfényben, felmerült az is, hogy a maratoni és az 50 kilométeres gyaloglás elmarad. Erről este egy orvosi bizottság fog dönteni. A mi csapatorvosunknak az a véleménye, hogy le kellene mondanunk az indulást, mert veszélyes. – tudtuk meg Mátétól.

Igaz a tokiói olimpia kvalifikációja szempontjából igen fontos a verseny, ám az egészség mindenekelőtt. A hírek szerint egyébként negyvenheten állnának rajthoz az ötven kilométeren, köztük a másik magyar, Venyercsán Bence. A végére egy jó hír. Mint ismert, két éve Londonban Máté a hatodik helyen ért célba. A napokban hivatalossá vált, hogy az ötödik hely az övé, mert egy előtte célba ért ukrán versenyzőt doppingolás miatt kizártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában