Asztalitenisz

2019.10.29. 09:23

A világ tetejére ért fel Dorottya

Tartalékból előlépve vált főszereplővé Lengyelországban.

A győztes csapat (balról az első Tölgyes Dorottya)

Forrás: ITTF.COM

Október 23–31-e között a lengyelországi Wladyslawowo ad otthont a ITTF World Cadet Challenge-nek, amely a serdülők világbajnokságának felel meg. A megméretésen hat kontinentális csapat (Európa, Ázsia, Afrika, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Óceánia) mellett a házigazda lengyel együttes, valamint az úgynevezett reménységek alakulata alkotta a mezőnyt, amelyet két négycsapatos csoportra osztottak.

Vereséggel kezdtek

A Bátorfi Csilla irányította európai gárdát a ranglistahelyezés alapján az orosz Voronyina, a román Zaharia, a horvát Arapovics alkotta, a negyedi játékos Prithika Pavade lett volna, azonban a francia lány visszamondta a szereplést, így került be a csapatba az európai ranglista ötödik Tölgyes Dorottya.

A hétvégi csapatverseny során a magyar lányválogatott Latin-Amerikával, Észak-Amerikával és a reménységekkel került egy csoportba.

Az első összecsapáson vereséget szenvedtek a reménységektől, Tölgyes Dorottya nem játszott a mérkőzésen. A következő, Latin-Amerika elleni találkozón viszont már asztalhoz állt a nyírbátoriak tehetsége, és kolumbiai ellenfelét könnyedén legyőzve járult a sikerhez. A következő körben szintén Tölgyes nélkül Észak-Amerikát is felülmúlta Bátorfi Csilla gárdája, így csoportmásodikként jutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben Ázsia volt az ellenfél, és szoros csatában az öreg kontinens gárdája diadalmaskodott. Tölgyes Dorottya egy mérkőzést játszott, és bravúros győzelmet aratott a világranglista 11. helyén álló szingapúri Zhou ellen. A döntőben a reménységek ellen álltak asztalhoz az európai lányok, Bátorfi Csilla ezúttal első számú játékosként számított Dorottyára, aki meg is hálálta a bizalmat, és remek játékkal verte meg a szingapúri Sert.

Élt a lehetőséggel

– Óriási szerencsém volt, hogy a francia lány visszalépett, valamint bizonytalan volt a román Zaharia is, ezért kaptam lehetőséget Bátorfi Csillától. Úgy éreztem, hogy jól megy a játék, de a többiek is kitettek magukért, a döntőben azt a reménységek csapatát vertük meg, amelytől az első meccsen kikaptunk. Ezzel a sikerünkkel megtörtük az ázsiaiak évek óta tartó hegemóniáját.

– Kedden kezdődnek az egyéni versenyek, és azt gondolom, hogy egy ilyen sikerrel a hátam mögött magabiztosan és megfelelő önbizalommal vághatok neki az egyéni küzdelmeknek – mondta Tölgyes Dorottya.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában