Kézilabda

2019.10.09. 21:42

Fehérvári fiaskó

Szerdán a Fehérvár vendége volt a Kisvárda NB I.-es alakulata.

A találkozó gyors gólváltással kezdődött, Siska találatára Rózsás válaszolt. Közben Pásztor Bettina hárított egy büntetőt és az ötödik percben Milanovics-Litre góljával vezetett a vendégalakulat. Jó kezdték tehát a mérkőzést Bakó Botond tanítványai. A következő találatig azonban közel tíz percet kellett várni, mert a támadásbefejezésbe rendre hibák csúsztak és Attingré és jó százalékkal védett.

A hazaiak eközben négy gólos előnybe kerültek, ekkor Bakó Botond ekkor kikérte első idejét, de csapata továbbra sem tudott zárkózni. Elkapkodott támadások, rontott lövések jellemezték a félidő hátralévő részét, így a hazaiak megnyugtató hat gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. Fordulás után továbbnyílt az olló a két csapat között, különösen Mendy volt elemében.

A játékrész közepén felsejlett egy a Vác elleni mérkőzéshez hasonló hosszú hajrá, három egymást követő találattal faragott jelentős hátrányából a szabolcsi csapat, de öt gólnál közelebbre nem sikerült felzárkóznia. Az utolsó tíz percben már egyik gárda sem törődött a védekezéssel, felváltva estek a találatok, végül a Fehérvár félidei előnyét még egyel megtoldva magabiztosan tartotta otthon a bajnoki pontokat. A Kisvárda bajnoki mérkőzésen legközelebb október 25-én, a Békéscsaba ellen lép pályára.

Fehérvár-Kisvárda 32-25 (14-8)

Székesfehérvár, 800 néző, v.: Fekete, Tóth.

Fehérvár: Attingré-Töpfner 6/2, Rózsás 2, Walfisch 3, Boldizsár 2, Mendy 8/3, Szarka. Csere: Mistina (kapus) Dubán, Zazai 2, Pelczéder 3, Sztankovics 3, Besszer, Moutsogianni Gerháth 3. Edző: Deli Rita.

Kisvárda: Pásztor-Orbán 1, Smid, Siska 1, Milanovics-Litre 4, Dombi 2, Milosevics 1. Csere: Lajtos (kapus), Habánková 3/1, Rocha 1, Radojevics 9, Dudás 1, Petika 2, Udvardi. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása: 2. perc. 1-1, 10. p.: 4-3, 17. p.: 8-5, 21. p.: 12-6, 27. p.: 13-8, 33. p.: 16-9, 42.p.: 20-12, 51. p.: 24-18, 59. p.: 31-23.

Kiállítások:10, illetve 12 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 4/1.

Mesterszemmel

Bakó Botond:- Megérdemelten nyertek a hazaiak, mert nem tudtuk megvalósítani, azt amit elterveztünk. Nem tudtuk megakadályozni a gyors lerohanásaikat és a kapusuk is kiemelkedően védett, mi pedig sokat hibáztunk.

Deli Rita:- Nem gondoltam volna, hogy ennyire dominálni tudjuk a mérkőzést. Megpróbáltuk lassítani és elővételezni a Kisvárda játékát, ami sikerült is. Törekedtünk arra, hogy egy, vagy két cserével lerohanásból könnyű gólokat szerezzünk. A második félidő közepén megtorpant egy kicsit a csapat, de túléltük és a fiatal játékosaim is jól szálltak be a mérkőzésbe.

BB

Ezek is érdekelhetik