Nyíregyházi SN

2019.11.29. 08:39

Múlt heti játékuk az iránymutató

Ebben a helyzetben minden mérkőzésnek óriási jelentősége van.

Stáb Bencéék (labdával) megismételnék múlt szombati jó teljesítményüket

Fotós: Pusztai Sándor

Az elmúlt héten hosszú nyeretlenségi sorozatot megtörve, az idény legjobb játékát nyújtva maga­biztos győzelmet aratott a Nyíregyházi SN NB I./B-s gárdája a Hatvan ellen. Pénteken A Ferencváros U21-es alakulatát fogadják Szűcs Balázsék a Bem-iskolában. A fővárosi zöld-fehérek keretéből többen is bemutatkoztak már az élvonalban, kedden a Veszprém ellen hárman is eredményesek voltak, Schäffer Zsolt ötször, Imre Bence kétszer, míg Burony Bence egyszer talált be Székely Márton kapujába.

Megfelelő önbizalommal

– Ismét egy nehéz mérkőzésre számítok, de ezzel nem mondok újdonságot, mert a mi helyzetünkben minden találkozónak óriási jelentősége van. A Ferencváros U21-es gárdája egy nagyon tehetséges, dinamikus, lendületes játékot játszó csapat. Nagyon fiatalok, kissé rutintalanok még, de hatalmas futómennyiséggel kompenzálják ezt a hiányosságukat. Jó pár játékosuk a felnőttkerettel készül, és rendszeresen pályára lépnek az NB I.-ben is. Az előbb említett rutintalanságuknak köszönhetően több pontot veszítettek már – mutatta be pénteki ellenfelüket Kaplonyi Zoltán, a nyíregyháziak mestere.

– A múlt szombaton aratott győzelmünk megfelelő önbizalmat kell hogy adjon a játékosoknak. Azt gondolom, ha megismételjük a Hatvan ellen nyújtott teljesítményünket, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A rutin, a tapasztalat a mi oldalunkon áll.

Megállítani a lerohanásokat

– Elöl minimálisra kell csökkenteni a hibákat, mert labdavesztés után pillanatok alatt felfejlődnek, és a rendezetlen fal ellen rendre góllal fejezik be akcióikat. Valamint a cseréknél is észnél kell lennünk, mert középkezdés után is lerohanják ellenfelüket. Arra kell törekednünk, hogy támadásból védekezésbe minél kevesebbet cseréljünk, és megtaláljuk azt a támadószerkezetet, amelyik meg tudja állítani a Fradi lerohanásait – fogalmazott Kaplonyi Zoltán.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában