Asztalitenisz

2019.12.07. 09:17

Dorottya ötödik helyezése

Értékes ranglistapontokkal gazdagodtak a lányok.

Tölgyes Dorottya

Forrás: MOATSZ.HU

A múlt hét végén Győrben rendezték az ifjúsági korú asztaliteniszezők idei utolsó, nagy hazai seregszemléjét, a Top 24 bajnokságot.

A lányok viadalán meglepetés született, legalábbis, ha az ifjúsági ranglistából indulunk ki. Ugyanis az ötödik helyezett Fejős Anna mindenkit maga mögé utasított: a Statisztika PSC 17 éves pingpongosának egy vereség még belefért. Mögötte Dari Helgáé (Statisztika) lett az ezüst-, míg Volentics Annáé (Dunakeszi) a bronzérem. Megyénket három versenyző képviselte a megméretésen, Tölgyes Dorottya mellett asztalhoz állt Laskai Írisz és Hanustyák Fanni is.

Tölgyes Dorottya a csoportküzdelmek során három mérkőzést is megnyert, egyetlen vereségét 2–0-s előnyről Molnár Kendrától szenvedte el. A nyírbátoriak serdülő korú játékosa a tornát végül az ötödik helyen fejezte be, amellyel nyolcvan ranglistapontot szerzett.

Legyőzte az ezüstérmest

Laskai Írisz, a NAC Nyíregyháza asztaliteniszezője csoportjában három veresége mellett 2–1-es hátrányból fordítva verte meg a későbbi ezüstérmes Dari Helgát, végül a tizennyolcadik helyen végzett, ami tizenhat ranglistapontot ért számára.

Az apagyi nevelésű Ha­nustyák Fanni csoportjában mind a négy mérkőzést ­elveszítve huszonegyedik helyen fejezte be a versenyt, amellyel tizenhárommal szaporította ranglistapontjainak számát. Jövő hétvégén Nyírbátor ad otthont a serdülők Top 24 bajnokságának, amelyen hazai színekben indul Tölgyes Dorottya, a NAC Nyíregyháza versenyzője, Hanustyák Fanni pedig tartalékként szerepel a névsorban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában